ATLETIK i Viborg AM

Vi tilbyder atletiktræning for både børn og voksne og har gode træningsfaciliteter på Viborg Atletik Stadion.

DM i Odense blev en blandet fornøjelse for Viborg AM’s seks deltagere. På positiv siden viste Elias Shifris storform med en overraskende finaleplads på 800 m distancen og Thijs Nijhuis blev danskmester på 1500 m.

DM i Odense blev en blandet fornøjelse for Viborg AM’s seks deltagere.

På positiv siden viste Elias Shifris storform med en overraskende finaleplads på 800 m distancen og Thijs Nijhuis blev danskmester på 1500 m.

Thijs Nijhuis har efterhånden prøvet det en del gange, at komme først over stregen i et DM løb. Alligevel var det en tydeligt glad Thijs der krydsede målstregen som første mand i tiden 3.50.86 ved lørdagens 1500 m løb.

Om resultatet siger Thijs:
- Jeg drømte om det, men at det skulle lykkes med disse gode løbere er fantastisk!
Thijs var ikke ene mand på 1500m, hvor også stortalentet Alexander T. Nikolaisen stillede til start. Han sluttede som nummer 12 i tiden 3.55.07. I alt stillede 21 løbere til start.

Overraskende finaleplads
Det 16 årige stortalent Elias Shifris løb sig overraskende videre fra den indledende runde på 800m og skulle således dyste mod Danmarks ubestridt bedste 800m løber Andreas Bube ved søndagens finale.
- Jeg kom jo måske lidt overraskende videre til finalen efter et udmærket løb tæt på personligrekord. Finalen blev dog et helt andet løb end indledende, og ikke helt til min fordel. Jeg fik en hurtig første omgang, og efter den lå jeg ret meget alene i modvinden, samt benene var trætte.
At komme i en senior finale på 800m i en alder af 16 år er Elias dog godt tilfreds med og tøver ikke med at kalde det for en succes. Ligesom han heller ikke er i tvivl om udbyttet af deltagelsen, som han kalder en øjenåbner i forhold til, hvad han skal arbejde med det næste stykke tid for at kunne løbe op med de bedste i Danmark.

Dårlig dag gav hårdt løb
Om søndagens 5000m løb, hvor Thijs stillede til start som forsvarende mester og sluttede på en skuffende 6. plads i tiden 14.24.80 fortæller han:
- Søndagens løb var absolut ikke ret godt. Jeg prøvede at trække løbet igang første halve km, inden jeg som planlagt fik hjælp. Jeg kunne dog mærke at jeg var træt efter gårsdagens triumf på 1500m - prøvede at hænge på, og det gik rigtig fint indtil sidste omgang hvor der så desværre var helt udsolgt. Han forsætter: - Jeg er selvfølgelig meget træt af ikke engang at tage medalje i dag, men havde ikke dagen og der er mange gode løbere. Jeg er dog glad for mit 1500m mesterskab. Hellere én guld en to sølv!

Kvindelig 5000m succes
Mie Gam, som vandt dette års Søndersøløb, stillede ved DM til start på både 1500 og 5000m. En placering som nummer 7 ud af i alt 16 startende løbere på sidst nævnte distance gav anledning til noget at glæde sig over hos den hurtige 17 årige løber:
- Med tiden 17.29.05 nåede jeg mit mål om en tid under 17.30. Det var et godt løb, hvor der hele tiden var nogen at følge efter eller “jagte”, så jeg skulle ikke rigtig tænke på tempoet, men i stedet for koncentrere mig om at følge efter.
Selvom den ambitiøse løber indfriede sit mål der dog alligevel lidt hun gerne ville have gjort bedre:
- Det er ærgerligt, at jeg ikke får løbet mig i top 5.

Det var dog tiden der var det primære – tiden og erfaringer.

Skuffende resultater – gode erfaringer
Foruden 5000m stille Mie Gam sammen med Maria Møller Schmidt også til start på 1500m, som blev afviklet lørdag. Ingen af de to fik indfriet deres forventninger. Marie fortæller:
- Jeg stillede op på 1500m til DM og håbede på et godt løb. Desværre var det ikke min dag, og jeg kom ind i en tid en del langsommere end håbet. For Mie blev det heller ikke et løb med noget at juble over:
- Jeg bliver vist aldrig helt god på de lidt kortere distancer, men det var super at få erfaring ved at løbe i et felt med den nationale elite.
Og for spydkasteren Mark Drongesen blev erfaringerne det bedste ved DM deltagelsen. Han slutter som nummer 9 med et kast på 45,53 meter. Et resultat han ikke er tilfreds med:
-Jeg er skuffet over det resultat jeg leverede, da det var 4 meter under min personlige rekord. Men jeg går derfra med en lettet følelse, for det var mit første senior DM, og man skal lige vænne sig til hvordan det foregår. Og jeg har DMU næste weekend hvor jeg forhåbentligt kan levere et bedre resultat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Alexander T. Nikolaisen.

Med undtagelse af Thijs Nijhuis, som er seniorløber, stiller alle til start ved Ungdoms DM den kommende weekend i Aalborg.
Næste opgave for Thijs Nijhuis er DM Halvmarathon ved Cph Half i København søndag d. 16. september.

Se samlede DM resultater her

Seneste nyt - Atletik

Gode Viborgresultater ved inde DMU i Skive

03.03.2024 -

De danske mesterskaber i indendørsatletik for ungdom blev afviklet i weekenden 2.-3. marts i Skives indendørs atletik-arena. Hele 14 fra Viborg AM havde kvalificeret sig til at deltage, og der blev hentet 9 medaljer hjem til byen.