Om Avis-maraton

Viborg Halvmaraton i juni 

Initiativet til dannelsen af Avis-maraton i Viborg blev taget i efteråret 2000.

Avis-maraton var de første mange år et samarbejde mellem Viborg Atletik og Motionsforening og Viborg Stifts Folkeblad, men fra sæsonen 2010 hører projektet udelukkende under Viborg Atletik og Motionsforening.

Formålet med Avis-maraton er:
- at deltagerne uden nogen særlig løbeerfaring efter et 9 måneders træningsforløb skal kunne gennemføre et helmaratonløb, et halvmaratonløb eller et 10-km løb.

- at hver deltager får tildelt et træningsprogram på basis af besvarelse af en række spørgsmål omkring løbeerfaring, nuværende træningstilstand m.m..

- at træningen er baseret på træning med konstant tempo i træningsgrupper. Der indgår ikke mere avancerede træningsmetoder, som intervaltræning og bakketræning m.m. Deltagerne skal selv vælge tempogruppe. Formålet med træningen er, at flest muligt skal kunne gennemføre træningen uden at få skader, der kan relateres til deres løbetræning.

Gennem en række arrangementet i løbet af træningsperioden bliver deltagerne informeret om skadeforebyggelse, ernæring, træning m.m. i relation til løb. Derudover bliver der afholdt sociale arrangementer.

Hver torsdag er der fællestræning kl. 19.00 fra Viborg Atletikstadion, Vinkelvej i Viborg. Vi løber i tempogrupper fra 8 min/km til sub 5.
Erfarne trænere hjælper dig og er altid parate til at svare på spørgsmål om løb og træning.

 

Udvalg:
Avis-maraton er en del af Viborg Atletik- og Motion, men har sin egen udvalgsgruppe, der tilrettelægger træning, arrangementer m.m.
Gruppen består af Erland Erlandsen og Bjarne S. Rasmussen (trænerformand i Avis-maraton).


Hent flyer vedr. træningskonceptet "Avis-maraton 2018" her

avis maraton flyer 17

Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her