Marathongruppen

Marathongrupens søndagsture

Hermed program for Marathongruppens søndagsture. Som udgangspunkt løber vi altid fra Atletikstadion kl. 10:00, men enkelte gange starter vi ud fra en anden adresse.

Kontaktpersoner

Løbefællesskabet er en del af det tilbud om løbetræning som du får som medlem af VAF . Vil du træne med, så mød op på en af træningsdagene, eller kontakt en af os!
 


René Thomassen

 
  Tlf. 42 72 95 97  

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Dan Ferm

 
  Tlf. 40 42 14 82

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Per Ulrik Nielsen

 
  Tlf. 51 51 84 49

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Heidi Brøcher

 
  Tlf. 60 79 77 81

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om Marathongruppen

MARATHONGRUPPEN er stiftet den 1. oktober 2008 af en gruppe løbere i Viborg Atletik og Motion (VAM).

Gruppen er selvorganiserende hvad angår træning og øvrige aktiviteter. Der kræves ikke særligt kontingent, blot medlemskab af VAM.

Vi er et socialt fællesskab for løbere, der enten ønsker at træne sig op til at løbe maraton eller bevare og forbedre formen frem mod det næste. Træningen målrettes maratonløb forår og efterår. Derudover deltager vi tit i småløb rundt omkring og deltager selvfølgelig i løbeaktiviteterne i Viborg. Gruppen består at både eliteløbere og motionister, og det er også hensigten.

Ved nytårstide drøftes de individuelle målsætninger for året. Det viser sig ofte, at flere ønsker at deltage i de samme større maratonløb i Danmark eller Europa, og en gang imellem længere ude i verden.

Den målrettede træning giver gruppen et godt fællesskab, mange sjove oplevelser og god støtte til at få kontinuitet og disciplin ind i træningen.

Der er fast træning flere gange om ugen og træningsturene foregår i Viborg og omegn (se vores træningskalender lidt længere nede) og er af forskellig længde. Gruppen har ingen formaliseret træner, men der er masser af løbeerfaring i gruppen, og den deler vi med hinanden. Mange har udviklet deres løb og flyttet de personlige rekorder (PR) markant ved at komme med i gruppen.

I MARATHONGRUPPEN er vi seriøse med træningen, samtidig med at vi insisterer på at have det sjovt med hinanden. Der er smil og grin ved hver træning!

I øjeblikket løber de fleste af gruppens medlemmer mellem 4.50 - 5.30 pr. km, og flest mellem 5.00 – 5.30 pr. km. Vi vil gerne byde nye medlemmer velkommen, og også løbere, der løber 5.45 – 6.00 pr. minut. Mange medlemmer fører personlig træningsdagbog og 35-60 km, enkelte derover, pr. uge er typisk for omfanget.

På træningsturene er princippet, at de hurtigere løbere på fastlagte ”stoppesteder”, (ca. hver 5. km) løber tilbage og samler de bageste løbere op. Afhængig af fremmødte og overskud er der altid én eller flere opsamlere. Ofte dannes der naturligt flere tempogrupper, så der er nogen man kan løbe i en mindre gruppe med, men ikke altid. Det afhænger af antallet til træning. Man må som en hurtig løber være indstillet på at skulle løbe ekstra kilometre, fordi der skal samles op, ligesom de langsommere løbende må acceptere at være bagest og skulle samles op.

Vores træningsture kan du se i vores årskalender ved at klikke her

Vi har også marathonbloggen til kortere meddelelser, den finder du ved at klikke her

Vores galleri med billeder fra en række løb vi har deltaget i finder du her

Har du spørgsmål til MARATHONGRUPPEN, er du velkommen til at kontakte os.

fortsat go’ træning!

Træningstider

Tirsdag

Tirsdag trænes der intervaltræning, på Viborg Atletikstadion. Kl. 17:00 for de ”hurtige” og kl.19:00 for ”begyndere”.Onsdag

Onsdag mødes vi ved indgangen til svømmehallen v/ Viborg Gymnastikhøjskole kl. 18:30. Vi løber distancer på 12-18 km med opsamling.Torsdag

Torsdag foregår træningen i Avis-maraton regi, vi mødes på Viborg Atletikstadion og løber kl. 19.00 med tempogrupper.Lørdag

Lørdag er der træning i Dollerup, vi mødes ved Naturskolen kl. 13:00 og løber i det skønne bakkede terræn ved Hald Sø 12 km med opsamling.Søndag

Søndag mødes vi som udgangspunkt ved klubhuset på B67 kl. 10:00 og løber 14-30 km med opsamling. Tjek altid programmet, hvor du både kan se startsted og længden på ruterne, som findes på nedenstående link.

 

Link er under udarbejdelse, forventes klar inden jul :-)

Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her