Oscar Gladney blev ottendebedst i sit indledende triatlon-løb, efter han indhentede 12 pladser i cykling og løb.

Oscar Gladney blev ottendebedst i sit indledende triatlon-løb, efter han indhentede 12 pladser i cykling og løb.Med placeringen som nummer otte er han kvalificeret til finalen mandag.
Som eneste dreng gik Oscar videre til finalerne sammen med 4 piger. Alle fik værdifuld erfaring med videre, bl.a. med en hård svømmestart.

Oscar leverede en fin præstation i drengenes finale med en 25. plads. Oscar kom til at jagte hele vejen, da han var sidst efter svømmedelen. Oscar er en dygtig cykelrytter og han kørte ene mand stort set lige så hurtigt som frontgruppen på 20 drenge.

Løbet har Oscar udviklet sig på og de sidste 3,5km blev løbet flot efter de 12km enkeltstart.

Efterfølgende kunne Oscar Gladney ærgre sig over, at han ikke fik lagt badehætte og briller i kassen, som man skal, men i stedet smed det på jorden. Det kostede en tidsstraf på 10 sekunder.
Også på løbetrutens 3,6 kilometer hentede Oscar Gladney sekunder på nogle af konkurrenterne - det til trods for, at han skulle tage sin tidsstraf undervejs i løbet ved at holde pause i 10 sekunder.
Oscar Gladney overgik sine egne forventninger, da han blev nummer 25 til ungdoms-EM i triatlon, hvor den unge triatlet ofrede sig så meget, at han besvimede, da han krydsede stregen.
Oscar Gladneys samlede tid blev 39:39. Løbet blev vundet af portugisiske Vasco Vilaca i tiden 37:38.

Oscars FB opdatering:

”Nr. 25 til EM!!
Præcis samme svømmetid (7.08, 1.26 pr/100) som i semi-finalen, hvilket ikke er helt op til mit bedste. Men det er kun 2. gang, jeg prøver og få tæsk på svømningen, så er enlig meget tilfreds, men svømmeniveauet i finalen var sindssygt, så jeg kommer op som sidste mand. Kikser mit T1 mere eller mindre fuldstændig, får tidsstraf for ikke at smide badehætte og briller i kassen, så får en 10 sek tidsstraf. Men så må der jo bare munkes på cyklen, jeg får hentet en israeler og en ungarer, men de var ikke til så meget hjælp, de kunne hvertfald ikke kører mere 36-38 km/t, så jeg må bare trække de første 4 runder. Det gør jeg har hurtigste cykeltid på de første 4 runder. På sidste runde skulle jeg bare sidde på hjul og spare benene. Det gør jeg så, men så kører vi 38 i snit i stedet for 40-41 i snit.
Mit T2 sidder som det skal, men kommer alligevel ud som sidste mand (igen). Løber den første runde rimelig godt, med 3.16 pace på 1,2 km. På anden omgang går jeg lidt ned plus jeg tager min tidsstraf, så ender med 3.41 pace (ca 3.32 uden). Derefter satte jeg jagten igang på de foran løbende, og får hentet 3 styk i 3.17 pace. Og der er 2 som bliver disket så ender med en 25 plads, godt tilfreds eftersom jeg ikke havde forventet en finaleplads. Da jeg kom i mål besvimer jeg af udmattelse og bliver båret væk af samaritterne, hvor jeg derefter ligger 10-15 min inden jeg er helt ved mig selv igen."