VAMportræt april 2015 Gert Gundorff

April måneds VAM-portræt er Gert Gundorff fra Viborg

Hvad laver du når du ikke er aktiv i Viborg AM?

Jeg elsker at nørde på mit alt for lille værksted med både metal og træ. Står jeg og mangler et eller andet stykke værktøj f. eks. til min rundsav laver jeg det selv.

Efter at jeg er gået på pension, har jeg hjulpet min hustru med at stable en ”Erindringsstue” på benene ude på plejehjemmet ”Liselund”, som er forbeholdt
demente. Der har været møbler der skulle sættes i stand, og mange andre spændende udfordringer.

Så tager kameraet også en stor del af min tid. Jeg har fotograferet siden ungdommen, og kan få ufatteligt meget tid til at gå med, at få det helt rigtige billede i kassen og finpudse det.

Onsdag formiddag er jeg frivillig på Viborg Museum, hvor jeg er med i arkiveringen. Jeg nørder igen, med billeder af de ting og sager der er kommet til museet. Der skal beskæres og rettes til o.sv. Et udfordrende drømmejob for en pensionist. Det holder hjernen skarp.

Hvilken sport dyrker du i Viborg AM?

Kun løb. Jeg duer ikke til andet. Havde traumatiske oplevelser som barn med fodbold. Jeg var som regel den allersidste, der blev valgt til hold, og skulle altid spille venstre back fordi jeg er venstre benet. Har max. scoret 10 mål i hele min skoletid. Og ja, jeg har gået mere end 7 år i skole. Men løbe, det kunne jeg, så det blev min sport.

Hvor ofte dyrker du din sport?

2-3 gange om ugen. Torsdagstræningen og søndag formiddag med modne løbere. Det er rigtig hyggeligt. Turen og længden afhænger at heldbredstilstanden den pågældende dag. Den kan svinge én del når man har rundet de 65!

Hvilket mål har du med din træning?

Jeg kan ikke undvære det, selv om det kan være hårdt sommetider. Jeg nyder en tur i skoven alene, når det hele kører på ”auto pilot” og tanker får frit løb. Det er rigtig skønt!

Hvad er din bedste oplevelse med din sport?

Vel nok da jeg vendte om i Odense Maraton for at hente een fra holdet, der var ved at stoppe, men jeg fik hende med hele vejen hjem til medalje og en kold ”Albani”.

Er du også aktiv sportsudøver om 5 år?

Det håber jeg. Efter små-reparationer af hjertet sidste år i Skejby er det vigtigt at jeg holder gang i blodomløbet. Rødvin alene kan ikke gøre det!


Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her