Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Weekendens fine vejr bød på gode muligheder for at give den gas i løbeskoene, hvilket 6 af klubbens unge løbere udnyttede til fulde rundt om i landet.

Weekendens fine vejr bød på gode muligheder for at give den gas i løbeskoene, hvilket flere af klubbens unge løbere udnyttede til fulde rundt om i landet.

Lørdag stod den på 800 m for 4 af løberne, der alle opnåede ny personlig rekord:

Tårnby Games:
    Elias Shifris (14-15 år): 2.03.57 – nr. 1
    Marie Møller Schmidt (16-17 år) 2.23.00 – nr. 3

Herning Games:
    Sofia Thirup (12-13 år): 2.33.72 – nr. 1 (debut)
    Signe Salanson Jensen-Smidt (18-19 år): 2.30.02 – nr. 3

Signes beretning om sit løb: ”Grundet en begivenhedsrig aften (galla på gymnasiet), aftenen inden Herning Games, var forventningerne til mit 800m løb ikke høje. Formålet var blot at komme i gang med udesæsonen og få så meget baneerfaring som muligt. På trods heraf viste det sig at blive et meget godt løb alligevel. Jeg løb i tiden 2:30:02, hvilket er en 7 sekunders pr. og klubrekord for piger 19 år. Så med de knap så gode forberedelser taget i betragtning endte det med en udmærket dag alligevel”.

Senere lørdag aften markerede Viborg AMs unge løbere sig flot ved  Lillebælt Halvmarathon, hvor Thijs Nijhuis i tiden 1.06.27 besatte 2. pladsen, mens Henrik Gehlert i ny personlig rekord 1.14.15 blev nr. 11. Hos kvinderne blev det også til en flot personlig rekord til:
    Emilie Jepsen (16-17 år): 1.34.17 – nr. 29 (nr. 1 i aldersgruppen op til 17 år)

Emilie fortæller: ”Vejret var med os hele dagen, så der var lagt op til et godt løb - Tilpas temperatur, stort set ingen vind og gode ben. Løbet blev skudt i gang, og der var overskud det meste af vejen, indtil til sidst, da "slutspurten" skulle sættes ind. Så alt i alt et fantastisk halvmarathon!”

Søndag fortsatte Tårnby Games med nye rekorder og sejre til Elias og Marie:
    Elias Shifris: 1500 m: 4.16.48
    Marie Møller Schmidt: 3000 m: 10.21.56
    Mie Gam (16-17 år): 3000 m: 10.35.09 – nr. 2

Elias om sine to løb: ”800m: Jeg havde planlagt ikke at tage føringen og bare ligge i 2. position og vente. Jeg trak fra ved 200 meter mærket og vandt min aldersgruppe i tiden 2:03:57. 1500m:
Her var der lagt op til et spændende løb mellem guld og sølv, som lå mellem mig og Anders Bang fra Sparta. Men jeg havde planlagt ikke at ligge mig i front og tage spids, så det gjorde min konkurrent, og der lå vi sammen, indtil 100m før mål, hvor jeg kunne mærke at jeg turde satse og gik forbi Anders og vandt i tiden 4:16:48. Så alt i alt en god weekend med 2 pr og 2 guld.”

Maries kommentarer: ”Jeg løb 800m lørdag i tiden 2:23 og fik en 3. plads. Det var lang tid siden, jeg havde løbet en ordentlig 800m, så planen var bare at løbe alt, hvad jeg kunne, og se hvad det blev til. Der blev løbet hurtigt fra start, og første omgang blev hurtigere end anden omgang, men det blev PR med 5 sekunder, hvilket jeg er rigtig tilfreds med. Søndag løb jeg 3000m i tiden 10:21, hvilket blev til en 1. plads og PR med 7 sek. Vi var slået sammen med 2 andre aldersklasser, så der var mange at løbe med, hvilket jeg var glad for. Efter en lidt urolig start, var det et rigtig godt løb, hvor jeg holdt tiderne og havde en god fornemmelse. Jeg er rigtig tilfreds med både tiden og løbet.”