Søndersøløbet 2017 blev en stor triumf for Viborg AM


Thijs Nijhuis vandt overbevisende og kan stadig kalde sig kongen af Søndersø.

Mie Gam blev ny vinder hos kvinderne og kan det næste års tid kalde sig dronningen af Søndersø.

Vi vidste at niveauet hos løberne i Viborg AM var højt. Løberne levede op til forventningerne og tog alle podiepladserne i Søndersøløbet 2017.  På de efterfølgende pladser stod der også løbere fra Viborg AM, som fuldenten en stor løbeaften i Viborg. Ti kvinder klædt i Viborg AM gult ved præmieoverrækkelsen – det ser flot ud. Her kunne de 10 mandlige Viborg AM løbere ”lære” lidt.

At Thijs vandt mændenes løb var ikke den store overraskelse. Emil Aarestrup blev nummer to og Morten Stilling tog tredjepladsen.

Hos kvinderne var der større usikkerhed om hvem der skulle vinde. Det lå nok i kortene at de sidste to års vinder Ulla Binderup Jakobsen (52) ikke kunne følge med Viborg AM´s unge kvindelige løbere på den relative korte distance som Søndersøløbet er (5,87 km). Emma Dyrup, Marie Møller Schmidt og Mie Gam var forhåndsfavoritterne fra Viborg AM. Mie Gam (15) vandt overbevisende, med Marie Møller Schmidt på andenpladsen og Emma Dyrup på tredjepladsen. Ulla løb ind på en flot fjerde plads blot 8 sekunder fra tredjepladsen.

Viborg AM træner Lars Vels kan være stolt. Mange års arbejde med de unge løbere i klubben kulminere i tirsdag aften med overbevisende flotte præstationer specielt hos kvinderne.

Niveauet i Søndersøløbet 2017 er formentligt det højeste indtil dato hvis man ser på hvor mange mandlige løber der kom under 20 minutter og hvor mange kvindelige løbere der kom under 24 minutter.

Resultater (bruttotider)

Mænd :
1.    Thijs Nijhuis       18:06
2.    Emil Aarestrup       18:18
3.    Morten Stilling       18:24

Kvinder:
1.    Mie Gam       21:32
2.    Marie Møller Schmidt  21:51
3.    Emilie Dyrup       22:00

Erland Erlandsen


Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her