Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Carl-Christian Burvil, Agnes E. Christiansen og Bjarke Meyer Pedersen deltog i weekenden på NVJ-hold til regionsfinalen, læs herunder en fyldig reportage fra stævnet, skrevet af en af holdlederne, Vivi fra Skive AM:

En forrygende dag på Odense Stadion med fantastiske resultater for Region NordVestJylland

Igen i år blev der holdt Vestdansk Regionsfinale for de 10-13 årige i atletik, denne gang i Odense. Der drog lørdag d. 20. august, 38 forventningsfulde børn samt deres trænere afsted fra region NordVestJylland, fra klubberne i Skive, Stoholm, Viborg, Herning, Hvide Sande samt Ringkøbing. Humøret var højt selvom dagen startede ganske tidligt... bussen havde første afgang fra Skive kl. 7.00. Børnene havde allerede lært hinanden godt at kende på den årlige træningssamlingen ugen inden. Så om man fra Viborg, Herning eller Skive betød ikke det mindste, børnene hyggede sig med hinanden hele dagen på tværs af alder og klub.

Børnene kæmpede bragt på den solbeskinnede Stadion og det blev til mange flotte resultaterne og personlige rekorder. Heriblandt en ny dansk rekord i længdespring for de 12-13 årige, Simon Hansen fra Herning GF flotte resultat blev 6,08m

De 10-11 årige piger og drenge dystede i højdespring, længdespring, boldkast, kuglestød, 60 meter sprint, 60 meter hækkeløb, 1000m samt stafet.

Alle de flotte resultater for drengene i 10-11 års gruppen udmøntede i et enorm flot GULD medalje, som de alle var med til at kæmpe for. Her kan nævnes Kristian Dysterdich´s (SAM) boldkast – 45,27 m. Mike K. Rasmussen (HGF) Kuglestød 8.78, Frederik Gade´s stød på 8,03. Carl Chr. Burvil (VAM) tog en 2. plads på 1000m og Jeppe Risvig en flot 3. plads med 3.17.67 – 3.18.75. Kasper Fredenslund vandt 60 meter finalen med 9.36 sek. Kasper lavede også et flot resultat i længdespring, han kom helt ud på 4.10 m, Laurits Holm Olesen lavede PR på 3,94 m.

Pigerne i 10-11 års gruppen fik en flot 4. plads – det var meget tæt løb og utrolig godt kæmpet af pigerne. Kuglestød og boldkast var de to discipliner vi klarede os bedst i, takket være Vicky Dahl fra Stoholm, med et stød på 9.15m samt et kast på 36,19. De andre piger lavede også rigtig flotte resultater og kæmpede hårdt mod de andre hold.

De 12-13 årige børn skulle konkurrere i længdespring, højdespring, spydkast, kuglestød, diskoskast, 80 meter, 80 meter hæk for drenge, og 60 meter hæk for piger, 200 meter, 1000 meter, stangspring samt stafet.

De 12-13 årige drenge sprængte alle forventninger og det udløste også en fantastisk GULD medalje. Simon Hansen (HGF) vandt også 80 meter med 9,97 sek. Og Kuglestød vandt han sandelig også med et stød på 11.38m – en forrygende dag for Simon! 200 meter blev også vundet af NordVestjylland med Thomas Y. Grimstrup (RIF) i spidsen med 27,17 sek. Thomas vandt også højdespring med et spring på 1.60m. Bjarke Meyer Pedersen (VAM) fik en tredje plads i Stangspring med 1.60m. Lasse M. Nielsen (HGF) vandt diskoskast med et kast på 27,58. En fjerde plads i 80 hæk af David Sass Mikkelsen – 14,57 sek. Thomas Jensen (SAM) fik også et fremragende længdesprings resultat – med et spring på 5,09.

Endnu en overraskelse var det at de skønne 12-13 årige piger gjorde sig fortjent til en SØLV medalje, her var finalen så tæt, at 2. og 3. pladsen skiltes med meget få point. Klara Fomsgård (HGF) gjorde hendes til at pigerne fik den flotte placering med en anden plads i 80 meter på 10.78 sek., 200 meter finalen endte også i en anden plads til Klara på 29.05 sek. En flot 1. plads skulle der også til i højdespring – 1.45 m.

I kuglestød blev det også til en flot 2. plads til NordVestJylland ved Sarah Bahat (Stoholm) med et stød på 9.78 m. Maja Clement Frederiksen (SAM) fik et fremragende 1. plads i spydkast med et kast på 28,45 m.

Alle de flotte præmier kunne ikke være nået uden alle de andre børn fra regionen som også samlede point. Det er ikke kun første og anden pladser som er vigtige – det vigtigste er at være med og være sammen med sine venner og gøre sit bedst. Dette er kendetegnede for vores atletikbørn i hele regionen.

Sikke en dag for de NordVestJydske børn – Det kan simpelthen ikke gøres bedre!