ATLETIK i Viborg AM

Vi tilbyder atletiktræning for både børn og voksne og har gode træningsfaciliteter på Viborg Atletik Stadion.

Viborg Atletik & Motion havde nogle af sine yngste eliteløbere i aktion i weekenden, ved første runde af denne sæsons Cross Challenge.

Viborg Atletik &  Motion havde nogle af sine yngste eliteløbere i aktion i weekenden, ved første runde af denne sæsons Cross Challenge. Ruten lå på Charlottenlund Travbane, og var en blanding hestenes travbane der bestod af løst ler, og en goldbane inde i midten af stadion med skarpe sving, nogle få 1 meters bakker og bunkers som forhindringer. Ruten var opmålt til cirka 1,5km og skulle løbes henholdsvis, 7,5km for dame senior, 6km for herre junior og 9km for herre senior.

På damernes side var Camilla Laursen klar, og gjorde en flot debut i diciplinen, der resulterede i en 15. plads i kvindernes senior kategori.

Camillas lillebror, Marc Laursen, var start i U20 kategorien, og gik benhårdt efter en udtagelse til det Nordiske Mesterskab i Cross den 7/11. Der var forhåndsudtaget 3 løbere, mens der på papiret kunne der udtages i alt 6. Med Marcs meget flotte 4. plads burde den have været i hus. Desværre valgte DAF kun at udtage 4 løbere, hvor 4. mand på holdet Emil Holm der løb en 3. plads hjem til stævnet. En stor skuffelse for Marc, der leverede en meget stabil præstation.

Yngste deltager fra klubben var Carl Christian Burvil der sluttede på en 29. plads i U20, men han skulle også konkurrere mod løbere der var op til 4 år ældre end ham selv.

Hos senior herrerne var Emil Aarestrup, Thijs Nijhuis og Magnus Højen til start. Thijs var forhåndsudtaget til NM Cross, og gik derfor udelukkende efter en bekræftelse af hans form, efter træningslejen i Etiopien. Efter et uheldigt sammenstød på første runde, hvor han fik en albue lige i snotten, lagde han sig bagerst i førergruppen. På sidste runde kunne han med et stærkt ryk slå hul til feltet, og løbe i mål som vinder af løbet.

Emil og Magnus lagde begge hårdt ud på første omgang, og faldt derefter i tempo på de efterfølgende runder. Det var Emils første Crossløb som senior, og med en 23. plads, må det siges at være godkendt. Magnus løb ligeledes et rigtig fint løb og blev nr 18, hans hidtil bedste placering i en seniorfelt til Cross Challenge.

03.03.2024 -

De danske mesterskaber i indendørsatletik for ungdom blev afviklet i weekenden 2.-3. marts i Skives indendørs atletik-arena. Hele 14 fra Viborg AM havde kvalificeret sig til at deltage, og der blev hentet 9 medaljer hjem til byen.