DM-sølv og klubrekord til Rune i 10-kamp


Viborg Atletik og Motions unge mangekæmper, Rune Drongesen, deltog i weekenden i DM i 10-kamp for mænd 20- 22 år på Østerbro stadion, hvor han kæmpede sig til en sølvmedalje. Undervejs blev det til nye personlige rekorder i alle løbediscipliner og samlet fik han 5464 points, der også er ny personlig rekord. Rune Drongesen har nu klubrekorden i 10-kamp, da han slog Gunner Kristensens 65 år gamle klubrekord i Viborg AM.

Læs Runes beretning her:

Første dag.

100 meter. Dagen starter fint ud, føler mig klar til 100 meteren. Det ender da også ud i en ny PR i godkendt vind på 11,79 sekunder.

Længdespring. Efter en god start med PR på 100 meter var jeg endnu mere klar til længdespring, og føler egentlig jeg har god springkræft i benene. Jeg kan dog ikke få det hele til at spille sammen og det ender med et resultat på 5,95 meter, jeg ville gerne have været ude over 6 meter for at jeg følte det var en godkendt disciplin.

Kuglestød. Stadig frisk og klar på 3. af 5 discipliner nemlig kuglestød. Træningen op til mangekampen har kørt en del på den tekniske del af kuglestødet. Hvilket jeg også føler jeg får eksekveret super fint og meget bedre end jeg plejer, men 3 uheldige stød hvor den sidste finish i afleveringen mangler gør at jeg ender med en længde på 9,98 meter, her ville jeg gerne have været ude over de 10 meter, også pga. min fremgang på den tekniske del af stødet.

Højdespring. På nuværende tidspunkt i konkurrencen ligger jeg nummer 2 og kuglestød var en af disciplinerne hvor jeg skulle hente ind på 1. pladsen, men da den kiksede lidt, stod højdespring tilbage, som den sidste disciplin på førstedagen, hvor jeg kunne hente ind på 1. pladsen. Med gode prøvespring, let henover 1,60 meter følte jeg mig klar, og konkurrencen forløb da også planmæssigt, og jeg springer 1,74 meter, men konkurrenten på førstepladsen som normalt ikke er med på disse højder slår ny PR og vi ender på samme højde og derfor ingen ændring i stillingen.

400 meter. Nu begynder trætheden at melde sig i benene og man kan godt mærke det har været en lang dag, men jeg får samlet mig sammen og varmet det meste ud af benene, hvilket også resultere i en ny PR, der nu hedder 54,52 sekunder, hvilket er en forbedring på 0,68 sekunder. Så dagen slutter helt okay af, men stadig med et stykke op til førstepladsen.

Anden dag

110 meter hæk. Øvelsen jeg ikke er helt tryg ved, men stadig har set forbedringer i, her handlede det mest af alt bare om at komme igennem. Men da jeg sidder i startblokken inden vi bliver skudt afsted, ændre det sig og den skal bare have alt hvad den kan trække. Denne indstilling ender da også ud i at jeg for første gang, i konkurrence gennemfører løbet med 3 skridt imellem hver hæk. Denne præstation munder da også ud i en ny PR på 18,15 sekunder. Så jeg kan ånde lettet op og se at jeg ikke taber så meget til førstepladsen som jeg havde frygtet.

Diskos. En øvelse jeg føler jeg har godt styr på i forhold til de andre konkurrenter og går da også ind med en indstilling, der viser jeg gerne vil vinde. Prøveforsøgene starter udmærket og jeg er klar til disciplinen. Men første kast er jeg for overtændt og får sluppet diskossen for tidligt og den ender i nettet, andet kast er mere kontrolleret og jeg får en markering på 31,25 meter, og tredje kast kikser også, så et ikke helt godkendt andet kast bliver mit endelige resultat, dog stadig som bedste i min konkurrence, men ikke så godt som jeg havde håbet.

Stangspring. Underdogen, en øvelse hvor jeg føler mig meget på udebane og er ikke helt selv klar over hvad jeg kan, men jeg går ind til det med den indstilling, at selvom det er konkurrence skal jeg lære så meget som muligt, så jeg starter lavt og springer igennem alle højder til jeg ikke kan mere. Dette resulterer i en markering på 3,40 meter. Hvilket er godt for min standard (PR: 3,50), men de andre i min konkurrence springer over 4 meter.

Spydkast. Sidste tekniske disciplin og her kan man virkelig mærke man har været i gang i 2 dage nu, men en ordentlig opvarmning og styr på tilløbet og jeg er klar. Jeg ender med et kast på 41,09 meter, hvilket ikke er helt godkendt i forhold til hvad jeg ved jeg kan, men igen det er 9. disciplin i mangekampen, så det er klart man er træt.

1500 meter. Dræberen, vi er alle super trætte også kommer den onde 1500 meter til allersidst, hvor man ved man skal give alt hvad man har. Den sidste dråbe af energi skal presses ud i denne øvelse. Vi går alle og har ondt i kroppen, men ved det er sidste øvelse og kan slappe af derefter. Løbet starter og jeg ligger mig bag ham på 3. pladsen som har cirka 150 point op til mig, her føler jeg mig godt tilpas og har en lille smule overskud. Så på de sidste 200 meter sætter jeg farten op og går forbi min konkurrent og henter næsten ham der ligger til guld, men jeg ligger fuldkommen udmattet lige over målstregen og det går først op for mig at jeg har lavet ny PR med hele 16 sekunder udendørs, det er først da en af dem fra min konkurrence slår mig på skulderen og siger ”Rune kig lige op på tiden”. Her går det op for mig at jeg har løbet 4.52.79.
Det var da også denne sidste overraskelse der gjorde at jeg endte med at slå klubrekorden i 10-kamp.

Efter 2 dage og 10 hårde discipliner ender jeg stævnet med 5464 point, hvilket er ny PR med lige under 200 point og ny klubrekord i Viborg med 50 point.


Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her