Træningskonceptet Løb-Motion

Har du en drøm om at komme i form - prøv Løb-Motion

To gange har Viborg Atletik & Motion været en succesfuld vært for de Danske Mesterskaber i 100 km løb; begge gange med resultater helt i top af egne aktive. I 2016 blev Lars Vels som bekendt mester blandt herrerne, og i lørdags lykkedes det således i overbevisende stil Christina Shifris at feje al modstand af bordet blandt kvinderne og løbe i mål som ny Dansk Mester på distancen.

Det Danske Mesterskab i 100 km løb var i lørdags endnu en gang henlagt til afvikling i Viborg. I det samlede felt af 32 tilmeldte stillede Viborg Atletik & Motion med i alt 3 udøvere, som alle skulle vise sig at være særdeles konkurrencedygtige.

Lokal favorit
Fra løbets start var der i særlig grad stor opmærksomhed på kvindernes konkurrence, hvor Christina Shifris, sidste års sølvvinder, på forhånd var tillagt en rolle blandt løbets favoritter. Og som løbet skred frem, skulle det også hurtigt vise sig, at der var noget om snakken. Således var Christina allerede tidligt med helt i front, hvor hun lagde sig i feltets spids sammen med en anden kvindelig konkurrent, Annika Ranch fra Hvidovre Atletik. Med små udsving fulgtes disse to løbere tæt de første 20-25 km af løbet. Herefter trak Christina lige så stille fra, mens Annika Ranch begyndte at løbe mere ustabilt og tabe stadigt flere sekunder efter hver omgang. En urolig mave kom i den sidste ende på tværs af sidstnævntes ambitioner for dagen, og efter knap 50 km kunne Christina pludselig se sig selv helt alene i front uden umiddelbar trussel bagfra. Omgangene omkring Søndersø var dog stadig både mange og lange, og arbejdet endnu ikke gjort. Men med nærmest ufattelig præcision lykkedes det Christina at klokke meget tæt på 30 minutter pr. runde igen og igen, indtil hun til sidst, efter 8 timer, 47 minutter og 36 sekunder kunne løbe i mål til en sikker sejr som ny Dansk Mester anno 2017. Faktisk var Christinas præstation så overbevisende, at der i den sidste ende kun var én anden mandlig deltager, som krydsede stregen før hende. En stærk, flot og fortjent præstation.

Bronze vekslet til sølv
Lidt længere tilbage i kvindernes felt var også sidste års bronzevinder, Kirstine Bach Storgaard til start. På papiret havde Kirstine kun den 4. hurtigste forudgående tid blandt de startende kvinder, og det var derfor også med lidt mere forsigtighed, hun valgte at lægge fra land. På løbets mange første omgange var fokus på egen plan tydeligvis vigtigere end den egentlige placeringskamp, men ret tidligt blev det dog tydeligt, at den indledende jævnbyrdighed med Jane Skov fra Multiatleterne var stor. Lige som for de to førende kvinders vedkommende, blev der således også battlet tæt om de følgende pladser. Ved 25 km lå Kirstine og Jane Skov fortsat side om side, men på de følgende 30-35 km trak sidstnævnte herefter gradvis fra, således at der omkring 60km var ca. 3 minutters forskel mellem løberne i Kirstines negative favør. På dette tidspunkt er et 100 km løb dog endnu kun lige begyndt, og det skulle således også snart vise sig, at Kirstine havde flere kræfter i behold end sin konkurrent, der herefter først måtte se sig indhentet og siden passeret med så mange minutter, at Kirstine i den sidste ende kunne løbe sikkert i mål på løbets sølvmedalje-plads, og dermed altså sikre en overraskende, flot dobbeltsejr til Viborg AM. Kirstines tid blev 9 timer, 36 minutter og 23 sekunder.

100 km debut
Endelig havde Viborg AM også Flemming Andersen til start i herrernes felt. Her var der på forhånd ingen udmeldte forventninger om, hvad kræfterne kunne række til. For om end Flemming ganske vist har mange flotte marathonløb i bagagen, var tilmeldingen til 100 km DM helt impulsiv, og hverken forudgående træning eller tidligere erfaring kunne bruges som reel indikator på en placeringsmæssig målsætning. Stor var overraskelsen således også for både Flemming selv og løbets mange tilskuere, da han allerede på løbets indledende kilometer kunne se sig med så langt fremme i feltet, at det blev mere spændende end blot at handle om en tid. Ved 25 km var Flemming allerede placeret på løbets 4.-5. plads, og som løbet skred frem herefter, kunne det både lykkes Flemming at overhale et par konkurrenter, lige som en anden måtte lade sig udgå. Da løbets første halvdel blev passeret, var det således meget overraskende som løbets nr. 2. På dette tidspunkt var den førende, mandlige konkurrent langt foran, mens der kun var ca. 8 minutter ned til to forfølgende konkurrenter, hvoraf den ene resten af vejen åd sig så tæt ind i kampen, at der på målstregen kun var 30 sekunder til forskel på fordelingen af sølv og bronze; dog heldigvis fortsat i Flemmings favør. Flemmings tid blev 8 timer, 48 minutter og 39 sekunder.

Udover ovennævnte samlede placeringer sikrede alle 3 løbere sig tillige det danske mesterskab i sine respektive Masters aldersklasser. Meget fortjent og tillykke!