Viborg AM Tri- og duathlon

Den 3. oktober blev der afholdt danmarksmesterskab i cross-duathlon i Fredericia.

VAM fik 2 flotte medaljer med hjem: guld i herre junior gik til Nicolaj Bonde og Niels Bremholm fik sølv i sin aldersklasse.

Til dette mesterskab skiftevis løber man i terræn og cykler mountainbike i terræn osv. Distancen for juniorer var 1,5 løb - 5 mtb - 1,5 løb - 5 mtb - 1,5 løb. For seniorerne er distancerne det dobbelte.

Nicolajs egen løbsberetning:

Ja, så kom dagen hvor jeg skulle deltage ved mit første DM nogensinde. Jeg var rigtig spændt, og havde trænet specifikt frem mod dette stævne de sidste 3 uger. Forventningerne til dagen var store. Jeg havde sat mig i hovedet, at jeg ville være danmarksmester, så der var ingen undskyldninger. Det var bare derud af!

Starten gik kl. 10.30 sammen med eliten og ungdom. Jeg fik en skidt start, da jeg startede bagerst i feltet. Efter den første slemme stignig lå jeg nr 4. og den holdte jeg indtil T1. Her var jeg 10 sekunder efter førende løber. Jeg sprang på MTB'en og lagde hårdt ud. Efter 1 km var første mand hentet, og jeg tog fronten. Den holdte jeg indtil T2, men pga. en lille knæskade, blev jeg hentet på løbet igen af bedste ungdomsathlet (anders lund hansen) ude på MTB 2 gang satte jeg igen høj fart og fik rystet Anders væk. Jeg løb ud på sidste løbetur som førende mand. Igen blev jeg desværre hentet lige til sidst, men kom blot 10 sekunder ind efter ham...

Jeg vandt min klasse (Junior) med 3 minutter ned til nr.2 --> så alt i alt en sindsyg lækker dag. Første DM og så en 1. plads!! så en godkendt måde at runde sæsonen af på.