November måneds løber 2014 - Thijs Nijhuis

November måneds løber er Thijs Nijhuis fra Sparkær  (og Århus - studie)

Hvad laver du, når du ikke løber?
Når jeg ikke løber, hvilket jeg ofte gør, så studerer jeg medicin på Århus Universitet, hvor jeg lige er startet. Ellers er jeg sammen med venner, klubkammeraterne og min familie.

Hvornår og hvorfor begyndte du at løbe?
Som purung energisk landmandsknægt, så var jeg i vejen for forældrenes arbejde, og blev derfor bedt om at løbe til nabogården og hjem igen. Inden jeg fik set mig om, så havde jeg løbet den tur adskillige gange.

Tiderne blev noteret og det var sjovt at følge udviklingen. Dette skete samtidig med, at jeg havde et stigende ønske om at skifte fodboldsporten ud med noget mere individuelt, så derfor endte jeg med at løbe.

Hvor ofte løber du?
I grundtræningsperioderne på 160-180 km om ugen fordelt på 12-13 pas. I konkurrenceperioderne drosler jeg lidt ned, så jeg ender på ca. 100 km i ugen, og skærer nok ned til 10-11 træningspas om ugen.

Hvilket mål har du for dit løb?
At teste mine fysiske grænser, og løbe stærkt nok til at kvalificerer sig til de store mesterskaber. Det skal dog være under den forudsætning af, at jeg synes det er sjovt, ellers kommer man ikke langt. Lysten er det, der driver værket.

Hvad er din bedste løbeoplevelse?
Godt spørgsmål!

Det er svært, at vælge en blandt mange. Sandsynligvis en kold og regnfuld september aften på Århus stadion 2008, hvor
jeg løb dansk rekord på 3000m for 16 årige. Det var ved Århus Games, eneste internationale stævne på jydsk grund dengang (og i dag er der slet ingen mere), hvor jeg var klart langsomste og yngste mand i feltet, men jeg bed tænderne
sammen og satte min første danske rekord.

Hvad er din værste løbeoplevelse?
EM Cross 2011 Slovenien. Havde lidt problemer med en achillessene, og følte mig egentlig ikke ret godt tilpas rent helbredsmæssig. Smid jetlag oveni hatten (kom hjem fra USA, hvor jeg gik på skole dengang, 5 dage inden), så havde man opskriften til et dårligt løb. Det tilmed koldt og mudret, så intet positivt ved det fra min side.

Men igen ups uden downs. Man lærer mest af de dårlige løb, har jeg desværre erfaret.

Har du et godt løbe råd til andre?
Løb på blødt underlag, løb på blødt underlag og vær i stand til at snakke, når man er ude på sin langsomme restitutionstur, da meningen med den er at komme sig over det mere intensive træning man laver, ergo er det helt i orden, og næsten påkrævet, at man løber langsomt.

Er du også løber om 5 år?
Det er jeg uden tvivl. Har nogle drømme og ambitioner, som skal udleves og udføres. Forhåbentlig har jeg smadret alle mine personlige rekorder fra i dag. Dernæst håber jeg, at kunne motivere en ny generation til at træne hårdt og satse fuldt ud. Engang løber, altid løber.


Medlemsskab

Ønsker du at blive medlem i en af Viborg Atletik og Motion's afdelinger, skal du blot klikke på "bliv medlem nu!" herunder og udfylde formularen.

Bliv medlem nu!
Udmelding her