Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

De seneste 5 uger har budt på utallige stævner og løb, hvor de unge virkelig har gjort klubben ære med masser af imponerende PR og fantastiske resultater.

Viborg AM’s unge løbere har fart over feltet.

Det har ganske taget pusten fra os trænere, men her følger et resume af efterårets begivenheder på ungdoms-løbefronten:

SE GALLERI I BUNDEN AF ARTIKLEN.

DMU den 26.-27. august i Hvidovre:

Lars var draget af sted med 8 stærke løbere, der hentede hele 8 medaljer:

• Elias Shifris (D15): 2 GULD på 800 m (2.06.29) og 1500 m (4.13.51, PR)

• Alexander Tengblad Nikolajsen (D17): BRONZE på 5000 m (16.28.30)

• Signe Salanson Jensen-Smidt (P19): BRONZE på 5000 m (18.24.17, PR) og nr. 4 på 1500 m (5.00.30, PR)

• Marie Møller Schmidt (P17): 2 SØLV på 1500 m (4.48.71) og 3000 m (10.17.56, PR)

• Mie Gam (P17): 2 BRONZE på 1500 m (4.50.73) og 3000 m (10.28.58)

• Emilie Jepsen (P17): nr. 6 på 1500 m (4.58.79, PR) og nr. 4 på 3000 m (10.38.99, PR)

• Johanne Hyldgaard Bach (P17): nr. 7 på 1500 m (5.07.39, PR)

• Agnes Holm (P19): nr. 5 på 5000 m (19.00.02) – Agnes havde en helt frisk PR fra den 16. august med på distancen: 18.37.54

Store DM den 2.-3. september i Ålborg:

Her deltog 9 løbere fra klubben, og mange var fra ungdomsgruppen. De klarede sig rigtig flot blandt de ”voksne”.

I 5000 m, hvor klubben fik en dansk mester i Thijs Nijhuis, løb også Alexander et flot disponeret løb, da han i opløbet overhalede flere og satte ny PR i tiden 15.46.00.

Emma Dyrup havde også et par flotte løb, hvor hun på 1500 m blev nr. 8 i ny PR på 4.39.48 og på 800 m nåede i finale, hvor hun fik en 6. plads. Desværre bliver det nok en af de sidste gange, vi ser Emma i gult, da hun er flyttet til Århus.

På 1500 m stillede også Marie og Mie til start, og de krydsede næsten målstregen samtidig, men anstrengelserne gav ny PR til Mie: 4.48.95.

Regionsfinale den 9. september i Randers:

Her deltog Rune Ib Hansen og Sofia Thirup på de Nordvestjyske 12-13 års hold. De løb et par gode 1000 m: Rune i tiden 3.13.99 og Sofia i tiden 3.19.46, hvilket var med til at sikre GULD til pigeholdet og SØLV til drengeholdet.

Sponsorløb den 10. september i Viborg:

Marie og Emilie kom og løb 5000 m, og støttede hermed det gode formål, hvor der blev samlet over 80.000 kr. ind, så vore dygtige unge (og ældre) mennesker fremover kan få elmålt deres tider. Alle de gode resultater, der laves fortjener virkelig et stadion med udstyret i top. Det bliver dejligt fremadrettet at kunne tage eltid i brug, samt få bedre mulighed for at afvikle hjemmestævner.

Vestdanske Holdmesterskaber den 17. september i Herning:

Laurits Berntsen var udtaget til at løbe 300 m (42.1) og 1500 m (4.45.2) på Viborg AM/Hvidesandes hold for 14-15 årige. Det gjorde han så godt, at han var med til at sikre holdet BRONZE.

Copenhagen Halfmarathon den 17. september:

Mange af de unge løbere er også glade for de længere distancer, hvorfor 5 stillede til start ved halvmarathonet, der i afslutningen blev ramt af et forfærdeligt uvejr. Desværre skal man være 20 år for at deltage i DM, men i aldersgruppen under 20 år klarede alle 5 sig rigtig godt med nye personlige rekorder:

• Alexander Tengblad Nikolajsen: 1.16.32 (nr. 4)

• Emilie Jepsen: 1.31.35 (nr. 3)

• Johanne Hyldgaard Bach: 1.33.12 (nr. 4)

• Signe Salanson Jensen-Smidt: 1.39.03 (nr. 6)

• Mathilde Tronier Kapper: 1.39.39 (nr. 8)

Viborg City Marathon den 17. september;

Alle unge løbere var næsten i aktion denne weekend, men nogle valgte at løbe på hjemmebane.

Der var 4 sejre til Viborg AM’s ungdom: på 10 km sejrede Marc Laursen (32.43) og Marie Møller Schmidt (39.02), mens Carl Christian Burvil (14.26) og Mie Gam (15.09) var de sikre vindere på 4.2 km ruten. Amalie Bro Pedersen løb også en flot 10 km i tiden 43.55, hvilket rakte til en 7. plads.

NVJ-stævne den 24. september i Skive:

Til dette stævne deltog tre af gruppens yngste piger (12-13 år), og Mathilde og Sophie havde en flot debut på 800 m distancen:

Serieløb / klubmesterskab den 8. oktober:

10 af de unge deltog i årets første serieløb, der samtidig blev afviklet som klubmesterskab.

Hos kvinderne var de unge piger helt suveræne med de 4 første pladser og nye personlige rekorder. Mie Gam formåede for første gang i adskillige år at præstere en kvindetid på søen på under 20 minutter. Drengene løb også stærkt med flere nye personlige rekorder, og ungdomsgruppen fik fire klubmestre:

• Mie Gam (nr. 1): 20.46 – klubmester: op til 16 år

• Marie Møller Schmidt (nr. 2): 21.14

• Johanne Hyldgaard Bach (nr. 3): 21.50 – klubmester: 17-49 år

• Emilie Jepsen (nr. 4): 22.00

• Mathilde Tronier Kapper (nr. 8): 25.06

• Marc Laursen (nr. 2): 18.28 – klubmester: 17-49 år

• Elias Shifris (nr. 3): 18.53 – klubmester: op til 16 år

• Laurits Berntsen (nr. 7): 20.26

• Rune Ib Hansen (nr. 10): 21.41