Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Med i alt 7 medaljer markerede lokale maratonløbere sig i weekenden stærkt ved DM på maraton distancen.

Stærkt løbende Louise Bækby Hansen og Lars Vels var hurtigste VAM kvinde / mand ved dette års Copenhagen Marathon, som samtidig var DM på distancen.

Med en markant forbedring på mere 8 minutter krydsede Louise Bækby Hansen målstregen i tiden 02:54:40 som 4. bedste kvinde, hvilket samtidig rakte til samlet DM bronze og sølv i K35-39 aldersklassen.

Lars Vels sluttede i tiden 02:36:30 som en samlet nr. 13, hvilket rakte til en 6. plads i det samlede DM regnskab og DM guld i M35-39 aldersklassen. Begge løbere var forud for startet blevet tildelt elite startnumre.

Hold sølv til kvinderne

Sammen med holdkammeraterne Ulla Binderup Jacobsen og Kirstine Bach Storgaard sikrede Louise Bækby Hansen en flot sølvmedalje i kvindernes holdkonkurrence. De tre godt løbende kvinder sluttede med samlet tid på 09:29:22 – knapt seks minutter efter første pladsen og med godt 49 minutter ned til efterfølgende. Såvel guld som bronze tilfaldt hold fra københavnske Sparta.

Pga. fejl i de første resultatlister vides den endelige placering i herrernes hold konkurrence endnu ikke mandag efter løbet. Sikkert er det dog, at Lars Vels, Kasper R. Lyngholm og Gert Jakobsen samlet sluttede i top 10.

Guld, sølv og bronze

Foruden hold medaljen fik både Ulla og Kirstine også individuelle medaljer med hjem. Ulla kunne efter løbet glæde sig over at have vundet guld K45-49 aldersklassen i tiden 03:05:24. Kirstine kunne efter løbet glæde sig over en overraskende sølvmedalje i K30-34 aldersgruppen. Hun sluttede i tiden 03:29:15 som foruden sølvmedaljen og rakte til ny pr med en forbedring på mere end 13 minutter. Hos herrerne blev det til en bronze medalje i M50-54 aldersklassen, i det Gert Jakobsen efter et godt løb sluttede i tiden 02:49:31.

Lasse Lauritsen indfriede sit mål om ny PR, da han for første gang kom under den magiske tre timers grænse med tiden 02:59:07. I alt deltog ni VAM løbere.

Samlet oversigt

Navn Brutto / netto DM placering

Louise Bækby Hansen 02:54:43 / 02:54:40 (PR) Samlet bronze / Sølv K35-39 aldersklassen / Sølv samlet holdkonkurrence

Ulla Binderup Jacobsen 03:05:24 / 03:05:19 Guld K45-49 aldersklassen / Sølv samlet holdkonkurrence

Kirstine Bach Storgaard 03:29:15 / 03:29:06 (PR) Sølv K30-34 aldersklassen / Sølv samlet holdkonkurrence

Merete Åby 03:42:26 / 03:42:18 5. plads K50-54 aldersklassen

Hanne Gladney udgik

Lars Vels 02:36:33 / 02:36:30 Guld M35-39 aldersklassen / Top 10 placering holdkonkurrence

Kasper R. Lyngholm 02:45:25 / 02.45:19 9. plads M35-39 aldersklassen / Top 10 placering holdkonkurrence

Gert Jacobsen 02:49:31 / 02:49:25 Bronze M50-54 aldersklassen / Top 10 placering holdkonkurrence

Lasse Lauritsen 02:59:12 / 02:59:07 (PR) 13. plads M30-34 aldersklassen