Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Lørdag d. 26. oktober deltog Nanna Bagger i første afdeling af DAF Cross Challenge 2013/14, sammen med 10 klubkammerater. Efter tre års pause fra cross løb, er hun dermed tilbage.

Mens det for Nanna var et comeback, var der for bl.a. Carl Christian Burvil og Kristine Møgelvang Horn tale om debut ved vinterturneringen.

Rigtig crossrute

Løbet fandt sted i slotsparken ved Hindsgavl Slot. Nanna Bagger fortæller:
- Jeg synes det var et helt vildt fedt løb! Det var en rigtig crossrute - ekstremt hård og taktisk svær. Mange hårde nedløb, bakker og skarpe sving. Det var perfekt for mig!
Inden det blev pigernes tur til at kæmpe på den 1062 meter lange rundstrækning, skulle mænd senior/ veteran og U20 drenge have afviklet deres løb. Mens mændene skulle tilbagelægge hele 8 omgange, kunne U20 drengene "nøjes" med 6 omgange. Det samme gør sig gældende for kvinderne senior/ veteran, men U20 pigerne løb er 4 omgange.

Hårdt løb

Alle gav sig fuldt ud og kæmpede til det sidste. Debutanten Carl Christian, som var feltets yngste deltager, fik lov at kæmpe for det, i sit første Cross Challenge løb, han var således træt da han kom i mål. Emil Kortbæk Aarestrup løb et fint og veldisponeret løb, som rakte til en flot 6. plads. Nanna fortæller om sit løb:
- De to første omgange var jeg med helt i front, hvilket også gav lidt bagslag midt i løbet. Jeg gik helt kold, men formåede alligevel at holde et godt tempo. Ud på sidste omgang lå jeg nr.7, og havde ca. 30 m op til nr.6! Det fik jeg hentet med ca.700m igen og kom så i mål omkring 5 sekunder før nr.7. Det var virkelig et fedt løb og en fed fornemmelse at prøve at være med helt i front!

Næste afdeling af DAF Cross Challenge er lørdag d. 16. november. Der afholdes i alt 7 afdelingen frem til april måned.