Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Viborg AM var søndag den 1. december, udover serieløbet rundt om Søndersø, vært for både VDMU i cross 2013 samt DM i lang cross 2014. Ruten var henlagt til Nordisk Park samt arealet mellem klubhus/Forstbotanisk have og Søndersø, og det var en god rute uden de store stigninger og skarpe sving.

Carl Christian og Marc blev vestdanske mestre

Kl. 12 skulle de yngste (12-13 år) i gang på en 1000 m rundstrækning mellem Forstbotanisk have og Søndersø. Der skulle løbes 3 omgange, og Carl Christian Burvil var fra start med fremme. Som løbet skred frem øgede han føringen og havde ingen besvær med at blive Vestdansk Mester i tiden 11.06 min. Debuttanten Noah Sejer Iversen havde også et flot løb, der rakte til en 9. plads.
Bagefter var det de 14-17 åriges tur. Her var Viborg AM repræsenteret ved Marc Laursen og Kathrine Monberg. Det blev også her til et fornemt vestdansk mesterskab, idet Marc sejrede i tiden 13.47 min, mens Kathrine fik en flot 4. plads i pigerne løb.

2 guld- og 2 sølvmedaljer til DM lang cross 2014

Kl. 13 blev Nordisk Park indlemmet i rundstrækningen, der nu var på 2 km. Mændene skulle løbe 5 omgange; altså 10 km. Viborg AM stillede med 11 mænd til start.
Efter at Thijs Nijhuis desværre måtte udgå midt i løbet, var der tæt kamp om at blive den hurtigste Viborg AM-herre. Denne ære tilfaldt Magnus Højen, der i tiden 35.07 min kunne placere sig på en 8. plads i det stærke M22-felt. De to unge, Emil Kortbæk og Ivan Riise havde også flotte løb, der rakte til henholdsvis en 7. og 18. plads i M19-klassen.
De tre seniorer, Mikkel Andersen, Morten Stilling og Esben Woge Stenderup samt veteranerne, Lars Vels, Svend Erik Davidsen og Gert Jakobsen løb også godt, men bedst gik det dog for Søren Rasmussen der med den imponerende tid 35.33 min kunne hente sølv i M45-klassen.

Kl. 14 var det så kvindernes tur. De kunne nøjes med 4 omgange, dvs 8 km.
Kathrine var igen klar, og stillede sammen med 5 veterankvinder op for Viborg AM.
Her var det Ulla Jacobsen, der løb den hurtigste Viborg-tid, og de 32.31 min gav sølv i K45-klassen. I samme klasse kunne Ulla sammen med Kristine Møgelvang Horn og Charlotte Bang Jensen vinde guld for hold. Ingerlise Villum Jensen kunne også glæde sig over guld i K65-klassen, mens Belinda Ditlevsen med en 4. plads i K40-klassen endte lige uden for medaljerækken.

Alle resultater kan ses på daf.sportstiming.dk

DM lang cross 2014 udgjorde samtidig 3. runde Cross Chalenge.
Her er Viborg AM nu placeret som nr. 7 af 38 klubber, og kvindeveteranholdet har indtaget 2. pladsen i deres række.
DM kort cross 2014 (4. runde af Cross Chalenge) afholdes i Odense den 25. januar 2013.