Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Thijs. Nijhuis testede hertil eftermiddag formen ved Goteborg Jubileumslop. I et stærkt felt på en ikke hel nem rute var målet en top tre placering og en tid under 30 minutter... Det lykkedes næsten.

Thijs Nijhuis testede hertil eftermiddag formen ved Goteborg Jubileumslop. I et stærkt felt på en ikke hel nem rute var målet en top tre placering og en tid under 30 minutter... Det lykkedes næsten.

Efter et hårdt løb krydsede Thijs målstregen sommer nummer to i siden 30:24, tre sekunder efter løbets vinder William Morwabe (Kenya) og to sekunder hurtigere end nummer tre Shumet Mingistu (Etiopien).

Forud for løbet havde Thijs håber på en top tre placering, men var samtidig godt klar over, at intet var givet på forhånd:
-Jeg vidste ikke helt hvem der kom til start i Sverige, udover i hvertfald en etiopisk svensker med pr på 13.45 og 29.10 på hhv. 5 og 10 km. Derudover vinderen af Melbourne Marathon, Japhet Kipkorir, og resten vidste  jeg ingenting om.

Top tre placeringen kom hus, men ikke sub 30 tiden. Thijs er dog alligevel rigtigt godt tilfreds:
- Jeg skulle primært bruge løbet i dag til at teste formen frem mod d. 28 september, hvor jeg skal løbe et 10 km løb i Holland med en halt klar målsætning om forbedring af PR. Jeg var godt tilpas i dag og kroppen føles klar til PR om to uger, hvor ruten modsat i dag er helt flad.

Taktisk løb
En hård rute og et stærkt felt gav i dag et meget taktisk løb. Omringet af afrikanske løbere holdt Thijs sig til sin plan og det gav altså pote:
- Der var rigtigt meget vind henover broen, hvilket gav et meget taktisk løb. Jeg løb 2.44 på den sidste kilometer. Det er stærke folk jeg løber med i dag. Vinderen har en pr på 10 km på 28.xx minutter og løber halvmarathon på godt 62 minutter og flere af de andre har bedste tider på distancen på under 29 minutter.

Næste opgave for. Thijs er angreb for den danske 2000 m rekord næste lørdag kl. 15.45 i Skive.

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik