Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Igen i år var Viborg AM repræsenteret flot med hele 16 atleter, der tilsammen stillede op i 31 discipliner.

Lørdag åbnede mesterskaberne med 60m, kuglestød, længdespring og stangspring.

Det blev til flotte resultater i 60m, hvor Simon Bøhrns Knudsen (D17), Kristian Skov Hansen (D15), Nanna E. Andersen (P15), Kathrine E. Kristensen (P13) og Ditte Stærk Sørensen (P12) lagde godt fra land. De 3 piger løb alle i ny personlig bedste tid på distancen. Nanna og Kathrine satte tilmed ungdomsklubrekord  - Nanna i 8,62 sek (KR-ung14) i både indledende og semifinale, og Kathrine i 8,96 sek (KR-ung13) i indledende. Kathrine fulgte det flot op med 8,99 i semifinalen og en 5.plads i finalen i tiden 9,01 sek. Simon Bøhrns Knudsen løb sig i finalen, hvor det blev til en 4. plads.

I kuglestød deltog Frederik Skov Hansen og Kristian Skov Hansen hos D15. Førstnævnte fik en god start på 2015 med en stor forbedring af personligt bedste med et stød på 8,77m i 2. runde, hvilket gav en plads blandt de 6 bedste der fik 3 omstød – stødet på 8,77m rakte til en flot 3. plads, da konkurrencen var slut.

1 DSC 0207 1 DSC 0210 1 DSC 0227

Pigerne var også repræsenteret i kuglestød. I P15 deltog Cecilie Bang og Sofie Märcher. Førstnævnte stødte sig til en ny personlig rekord. I P13 deltog Astrid Kjeldsteen. Med konkurrencens 4. længste stød efter de 3 indledende runder, var hun blandt de 6 piger, der fik 3 omstød. Efter 4. runde var hun avanceret til en 3. plads med et stød på 8,41 m. I 5. runde blev hun passeret af en af konkurrenterne, der stødte 8,43m.  I sidste runde bed hun tænderne sammen og stødte kuglen ud på 8,44m og sikrede sig dermed bronzemedaljen – og ny KR-ung13.

I længdespring var Mathias Skov Hansen og Simon Bøhrns Knudsen (D17), de første i aktion, men uden at kunne blande sig i toppen og et stykke fra deres personligt bedste.

Derefter tog de 12-årige piger over, hvor Amalie S. Kanstrup, Trine Bjerg og Ditte Stærk Sørensen repræsenterede klubben.  Amalie S. Kanstrup lå inden de 3 omspring på en 2. plads, med et flot spring på 4,08m – ny personlig rekord – men blev overhalet i finalen. Hun holdt dog fast i sin 3. plads og fik en flot bronzemedalje med hjem. De 2 andre piger kæmpede flot og havde nogle flotte spring tæt på deres personligt bedste.

Kathrine E. Kristensen var ene om at repræsentere klubben hos de 13-årige piger.  Hun lagde flot ud med et spring på 3,96m og var tæt på sin egen personlige rekord, men kunne ikke forbedre sig i de 2 efterfølgende spring.

Kristian Skov Hansen, D15, rundede lørdagen af med at springe 3,92m i længdespring.

Søndag var der omrokeret i Marselisborg Hallen, og dagens program bød på 800m, 1500m, højdespring, trespring og 60m hæk.

Amalie S. Kanstrup lagde stærkt ud med at vinde bronzemedalje i 800m for piger 12 i ny KR-ung12 i tiden 2:47,25 min.

Mens Astrid Kjeldsteen (P13) holdt sig klar til højdespringskonkurrencen, løb Aske Key Benediktsson og Elias Shifris (D13) 800m rundt om højdespringsanlægget. Begge drenge løb sig til nye personlige rekorder, og Elias tid på 2:32,09 min. rakte til en 2. plads samt en ny KR-ung13. Aske sluttede på en flot 4. plads.

Astrid Kjeldsteen vandt højdespringskonkurrencen i højden 1,50m og satte dermed ny KR-ung13.

Kort efter var Sofie Märcher og Nanna E. Andersen i gang på det andet højdespringsanlæg, mens Carl-Christian Burvil og Alexander T. Nikolaisen (D15) løb 1500m. Hos pigerne sprang Nanna sig til ny personlig rekord på 1,47m, som desuden er ny KR-ung14. Det blev til en flot 4. plads for Nanna.

Carl-Christian måtte efter en flot slutspurt desværre se sig hensat til 2. pladsen. Alexander havde debut på distancen og løb sig til en fin 9. plads i det 13 mand store felt.

Cecilie Bang, P15, var klubbens eneste deltager i trespring. Efter en skidt start med 2 overtrådte forsøg, lykkedes det Cecilie at få et spring godkendt på 8,35m.

Mathias Skov Hansen, D17, deltog i højdespring, men hans sluthøjde på 1,60m rakte desværre kun til en sekundær placering.

I 60m hæk stillede Amalie S. Kanstrup til start og kom i finalen, hvor hun i tiden 12,60 sek. fik en fin 4. plads få hundrededele sekunder fra 3. pladsen.

Nanna E. Andersen, P15, løb en flot ny personlig rekord på 11,32 sek. i indledende heat – hvilket er ny KR-ung14. Desværre var det ikke nok til at komme i finalen.

Astrid Kjeldsteen, P13, var direkte i finalen i 60m hæk, da der kun var 4 tilmeldte i aldersgruppen.  Hun fulgte overraskende godt med forhåndsfavoritten og løb sig til en 2. plads i tiden 11,00 sek., som er ny personlig rekord og KR-ung13.

VDUM-inde bød i alt på 8 medaljer – 1 guld-, 3 sølv- og 4 bronzemedaljer. Desuden 10 ungdomsklubrekorder og 12 personlige rekorder.