Viborg AM

En klub i stadig udvilkling

Sidste nyt fra USA, af Thijs Nijhuis

Philadelphia d. 25 april var stedet jeg løb min anden 10.000m på banen ved Penn Relays (kæmpe stævne for High School, universitetsstuderende og professionelle, fik blandt andet et billedet med Alison Felix, samt så storheder som Bernard Lagat og OL vinderen på 1500m).

Mørket havde for længst lagt sig over det famøse Franklin Field, der kan rumme 50-60.000 tilskuere, da jeg gik på banen. Vinden havde taget sit tilbagetog ved 23-tiden, og udover stadionlamperne skinnende en helt klar fuldmåne over os. Dagens sidste øvelse, 10.000m, 60 ellevilde drenge i et kapløb over 25 omgange, vinderen kunne gå derfra med et guldur.

Jeg formåede ikke at få fingrene i gulduret, men gevinsten i at kvalificerer mig til U23 EM i Finland d. 11-14 Juli samt kvalifikation til de regionale mesterskaber i USA (top 48 i hhv. øst og vest, en tid på 30.00 er normalt cut off) var en trøstepræmie, der var værd at leve med. Og en solid PR på 48 sekunder fra sidste år. Sluttiden var 29.42.

Udformelsem af løbet var lige efter bogen. Måske en anelse passivt lagde jeg mig ned mit i feltet bag en stor gruppe, som jeg lod trække mig afsted indtil 5km, hvor vi rundede i 15.02. Eftersom kravet til EM U23 lød på 29.57, så var jeg lige et par sekunder efter. Jeg bevarede roen, og ved 6 km gik jeg fordi gruppen på 15 mand og fik hul sammen med en anden. Han gik forbi en omgang senere og resten af vejen mod mål hang jeg bare på her. Trætheden begyndte rigtig at sætte ind ved 8km, men hvad er 5 omgange når man lige har løbet 20? Vi samlede den ene efter den anden på, som var gået kold pga. et for hurtigt udlæg. Sluttiden på 29.42 indikerer at min anden halvdel blev løbet præcis 20 sekunder hurtigere, nemlig i 14.40, men en sidste km på 2.49. Samlet set en placering som nr. 9, omkring 45 sekunder bag vinderen der løb 28.58.

PS. farten er heller ikke forsvundet uden specifik træning løb jeg 3.51 på 1500m bare 20 dage efter New York halvmaraton (65.24), hvilket er godt for mig.