Træningskonceptet Løb-Motion

Har du en drøm om at komme i form - prøv Løb-Motion

Har din familie lyst til mere motion?

Og møde andre sportsinteresserede familier?

14. maj 2023 afholdt vi “Viborg AM Aktivitetsdag 2023” på Atletik-stadion.

 

Dagen var gratis for medlemmer og formålet var at have en sjov og hyggelig dag på tværs af afdelinger, alder, og niveau, og samtidig få inspiration til alternative træningsmåder og få mere ud af sin træning.

Først kom vi i løber-skole med 2 tallentfulde juniorløbere som kyndige lærere - tak til Frederik og Emil for deres overbærendehed og for de mange latterudbrud dét udløste. 2 sæt af 5 træningspas med fuld løbehastighed i 60 sekunder træk tænder ud på os alle.

Efter frokost tog Michael fra Trail afdelingen halvdelen af deltagerne med på tur imens Wendy og Anni lavede forskellige sjove træningslege med resten og efter 45 min byttede vi rundt.

Dagen sluttede med kaffe, kage, og social hygge i klubhuset

Tak til alle, som deltog.

 20230514 103308

 20230514 103310

 

 20230514 103914


De jyske og fynske atletik-unge har afviklet deres indendørs mesterskaber over tre stævner i januar. Da atletikhallen i Århus ikke har faciliteter til rundbaneløb, har mellemdistancerne været afviklet i den fuldt udbyggede atletikhal i Skive.


Viborg AM har haft deltagere med til DMU og LM, begge steder blev der hentet medaljer. Ved de danske mesterskaber for ungdom (DMU) blev det til en sølv- og en bronzemedalje og ved DGI’s Landsmesterskaber (LM) blev det til to sølvmedaljer til de unge fra Viborg AM.

 

Vinterturneringens 6. runde, der også var DM 10 km, blev lørdag den 23. april afviklet i Århus. Her blev det til en flot bronzemedalje til Thijs Mathisen Nijhuis i tiden 30.01.

 

De seneste to weekender er der blevet afviklet danske indendørsmesterskaber i atletik i Skive. Først for seniorer og senest for ungdom (14-22 år).

 

Lørdag den 12. februar stillede 5 af klubbens unge op til Vestdanske Ungdomsmesterskaber på 1500 m i Skive, hvor alle satte flotte personlige rekorder.


DM Masters i indendørs atletik blev i weekenden afviklet i den flotte indendørs atletikhal i Randers. Hele 10 mesterskaber og 3 danske rekorder kom de 5 deltagere fra Viborg AM hjem med.

 

Lørdag den 29. januar blev årets første indestævne i Skive en succes for de 12 deltagende Viborg AM løbere.

 

I sidste weekend var vi i Esbjerg til talentsamling og 3. omgang af Vinterturnering. Denne gang var det kun mellem/lang løbere, men til gengæld var det både U20 og U18. Det var sjovt og meget interessant.

Der er nu åbent for tilmeldingen til træningskonceptet "Avis-maraton" i år 2022.


Seks af klubbens unge løbere var i weekenden den 11.-12. september taget til Hvidovre for at deltage i de danske ungdomsmesterskaber, DMU. Det gik rigtig godt, da de hjembragte 3 guld, 1 bronze samt 4 PR (personlige rekorder):

 

I weekenden deltog 18 af klubbens unge atleter i Vestdanske Ungdomsmesterskaber, VDMU i Randers. Det blev til i alt 10 guldmedaljer, 8 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer. Derudover blev der sat mange flotte personlige rekorder og to klubrekorder.

 

Tirsdagens træning blev forlænget med en halv time, så der kunne blive tid til, at klubbens vandrepokaler kunne få nye ejere.

Viborg AM har hermed fornøjelsen af at præsentere en forårsgave til alle medlemmer

 

Viborg AM deltager i Ugens Udfordring, en landsdækkende holdkamp i atletik. Ni uger i træk kæmper atletikklubber i hele landet mod hinanden i en venskabelig dyst. Sammen. Men hver for sig.
Øvelserne afvikles på vort eget stadion til en almindelig træningsaften.

Da sæsonen har været sparsom med stævner, arrangerede Lars et lille efterårs-hjemmestævne tirsdag i efterårsferien, hvor 10 af klubbens unge, et par lidt ældre samt 4 udenbys deltog.

Marathongruppen har igen taget initiativ til fælles eventyr.
Denne gang går turen til Skotland.

I weekenden den 29. februar/1. marts deltog 13 af klubbens unge løbere i de indendørs danske ungdomsmesterskaber i Skive. Der blev med vanlig kampgejst løbet rigtig stærkt, hvilket resulterede i 4 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 8 personlige rekorder.

"Det er absurd!" - Thijs Nijhuis kom, løb og sejrede, da han smadrede sin egen PR fra sidste år og samtidig bragede forbi OL-kvalifikationskravet ved søndagens marathon i Sevilla.

 

Hele 16 af klubbens unge løbere havde lørdag den 18. januar 2020 meldt sig til Vestdanske Ungdomsmesterskaber (inde) på 1500 m distancen i Skive.

 

20 af klubbens unge atleter drog lørdag den 14. december til Skive for at deltage i julestævne i Spar Nord Arena.

16 unge løbere fordelte sig ligeligt på 800 og 3000 m distancerne, og der var stor succes for alle med hele 15 nye PR. Det blev samtidig til 6 nye klubrekorder og en flot dansk rekord i 15 års gruppen til Mathilde Meedom Larsen på 3000 m.

 

Ved de danske ungdomsmesterskaber, DMU i Greve i weekenden den 24.-25. august deltog 8 af klubbens talentfulde unge løbere i alderen 14-19 år, og de hjembragte ikke mindre end 11 medaljer: 4 guld, 4 sølv og 3 bronze.

Ved 24 Timer ved havet i Sæby løb Kim Hansen overbevisende og vandt i suverænt DM24T.

Heine Kærsgaard Laursen blev suveræn vinder af sit første ultraløb i udlandet, der samtidig var landsholdsdebut.
Sammen med Christina Shifris og Kirstine Bach Storgaard, var han udtaget til at repræsenterer Danmark ved IAU 6H Nordic Challenge ved Kokkola Ultrarun, som blev afholdt 18. maj.

Forberedelse, forberedelse, forberedelse….
Ingenting kommer som bekendt af sig selv – heller ikke den gode oplevelse ved et marathonløb.

Med 4 guldmedaljer og en enkelt bronze blev årets DM på Marathon distancen en rigtig god dag. Hver og en af de seks Viborg AM løbere der stillede til start havde en medalje med hjem.

Torsdag d. 4. Oktober kl. 19:00 starter WALK & TALK.

9timer 23 minutter tog det Christina Shifris at løbe 100 km ved VM 100km i Kroatien lørdag, hvor både rute og vejr viste sig som hårde modstandere.

Christina Shifris er taget med det danske ultralandshold til VM 100 km i Kroatien, som skydes i gang lørdag morgen kl. 7.

Årets udgave af Viborg Halvmarathon blev en våd omgang. 325 glade løbere trodsede regnene og stillede til start.

Du kan finde resultaterne fra weekendens løb her:

Se resultaterne

På generalforsamlingen uddelte bestyrelsen hæderen som årets løber med følgende begrundelse:

Årets løber har via sit store talent, ukuelige gå-på-mod og målrettet træning opnået store resultater med sin sport i 2017. Samtidig tilsmiler hun klubkammeraterne med sit gode humør og ukrukkede attitude.

Kronen på værket var en DM titel i 100 km løb og deraf følgende udtagelse til ultralandsholdet.

Årets 10 km testløb afvikles søndag den 25. marts med start kl. 10.00 fra plænen ved Brænderigården med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Lørdag den 17. marts trodsede en lille snes løbere fra Viborg AM den meget kolde østenvind og stillede til start ved DM 10 km i Strib.

På en kold januardag var fem mastre lørdag taget til Ålborg for at forsvare klubben til DM i kort cross (4 km).
Det blev en god dag, hvor alle fik medaljer med hjem.

Bedst gik det for Laurids Jakobsen, der i et flot løb blev dansk mester i M65 i tiden 16.15.

I M50 gruppen stillede 3 mænd til start, og de sikrede sig en hold-guldmedalje med følgende individuelle placeringer og tider:
5. Kim Ilsvard Jensen: 15.38
8. Peter Laursen: 16.18
9. Svend Erik Davidsen: 16.29

Endelig blev det til en sølvmedalje i K50 til Ulla Binderup Jacobsen i tiden 16.13.

Der er nu åbent for tilmeldingen til træningskonceptet "Avis-maraton" i år 2018.

Sæsonens fjerde serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 7. januar.

Årets sidste serieløb ”Rundt om Søndersø” blev søndag formiddag afviklet med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 60 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø.

Sæsonens tredje serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 3. december.

I alt 68 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø.

Så kan ruterne til vinterens torsdagstræning findes på hjemmesiden.

Se programmet her...

Sæsonens andet serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 5. november.

Walk & Run er et gratis og uforpligtende tilbud til dem, der vil i gang med at løbe.

Sæsonens første serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 71 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø i perfekt løbevejr. Det medførte at rigtig mange af især de unge kvindelige løbere træner af Lars Vels kunne notere en PR omkring Søndersø.

Hurtigst var Sebastian Stensvig fra Skive AM med tiden 18.14 minutter. Marc Laursen Fra Viborg AM blev nummer to i tiden 18.28 minutter og på tredjepladsen kom Elias Shifris fra Viborg AM med tiden 18.53 minutter.

Hos kvinderne vandt Mie Gam fra Viborg AM  i den fine tid 20.46 minutter og ny PR omkring Søndersø. På andenpladsen kom Marie Møller Schmidt med tiden 21.14 minutter som også var ny PR. På tredjepladsen kom Johanne Hyldgaard Bach med tiden 21.50 minutter som også var ny PR omkring Søndersø.

Anders Christiansen, som har deltaget i samtlige serieløb, løb serieløb nummer 166 i tiden 38.52 minutter, hvilket rakte til en placering som nr. 49 hos mændene.

Resultatlisten kan ses her

Næste serieløb ”Rundt om Søndersø”, som bliver serieløb nummer 167, afvikles søndag den 5. november 2017 med start og mål på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion. Der er tilmelding på løbsdagen fra kl. 09.15-09.45 i Viborg Atletik og Motions klubhus på Atletikstadion.

Tilmelding og mere info på hjemmesiden Vestjysk Halvmarathon og følg os løbende på Facebook & Begivenhed se også intro.


Hvis I tilmelder Jer inden den 30.10.2017 deltager I i lodtrækningen om mange fine præmier.


Vi tilbyder
·         NYHED i 2017 – nu også med en 11,1 KM distance.
·         Early starters kl 12:00
·         Præmier til største hold.
·         Flot medalje til halvmarathon.
·         SMS – service med din tid, husk mobil nr ved tilmeldingen.
·         Musik mange steder på publikumsvenlig rute.
·         Og så lige et kæmpe kagebord i hallen efter løbet.


Det vil glæder os at se Jer i Mejdal lørdag den 4. november 2017 kl. 13.00.

 

Så er der billeder fra årets 24-timers løb og DM 100km.

To gange har Viborg Atletik & Motion været en succesfuld vært for de Danske Mesterskaber i 100 km løb; begge gange med resultater helt i top af egne aktive. I 2016 blev Lars Vels som bekendt mester blandt herrerne, og i lørdags lykkedes det således i overbevisende stil Christina Shifris at feje al modstand af bordet blandt kvinderne og løbe i mål som ny Dansk Mester på distancen.

Så ligger der billeder fra weekendens løb.

Lørdag den 1. juli kl 18.30 afholder der sommerfest på Viborg Atletikstadion.

Foråret er højtid for motionsløb og hver weekend giver god mulighed for alternativer til en almindelig træningstur.
Således har Henrik Gehlert og Emil K. Aarestrup i været på farten.

Fire løbere fra Viborg Atletik og Motion deltog i lørdags i DM lang trail over distancen 60 km , der blev afviklet som en del af Julsø Ultra ved Silkeborg.

Målet med dette løb var en god oplevelse med masse erfaring

Marie Møller Schmidt og Morten Stilling blev samlet vindere af serieløbene i sæsonen 2016/2017.

De 17 Viborg AM løbere, der stillede til start til DM 10 km landevej i Strib lørdag den 1. april

Sæsonens sidste serieløb ”Rundt om Søndersø”. Her skal der også kåres en samlet vinder for sæsonen 2016/2017 hos kvinder og mænd.

86 løbere deltog i året 10 km testløb, som blev afviklet søndag formiddag den 26. marts med start kl. 10.00 fra plænen ved Brænderigården i Viborg

Årets tredje serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion.

Serieløbet starter kl. 10.00.

Tilmelding til løbet sker på Viborg Atletikstadion, Vinkelvej 32, 8800, Viborg fra kl. 09.15-09.45 på løbsdagen.

Det er gratis at deltage for medlemmer af Viborg Atletik og Motion. Øvrige deltagere betaler 25 kr. i startgebyr for hver løb man deltager i.

Alle er velkomne til at deltage i løbene. Der tages tid på hver enkelt løber og resultaterne vil kunne ses her på siden

Serieløbene afvikles den første søndag i månederne oktober og frem til og med april 2017, i alt 7 gange. Efter de syv løb kåres en samlet vinder for kvinder og for herre. De fire bedste placeringer i løbet af sæsonen tæller med. Ved point lighed bliver den samlede tid afgørende for den endelige placering.

Efter serieløbet på søndag den 5. marts er der kaffe og morgenbrød på Viborg Atletikstadion

Årets andet serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 66 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Ruten rundt om Søndersø var spejlglat, men 110 løbere trodsede strabaserne og alle kom i mål.
Næste store fællestræning er på torsdag den 19. januar kl. 19.00 fra Atletikstadion i Viborg.

Årets første serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 59 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

En af Viborg AMs unge talentfulde løbere, Elias Shifris satte i weekenden dansk ungdomsrekord for 14 årige drenge ved at løbe 800 m på lidt over 2 minutter; helt nøjagtigt i tiden 2.05.61 ved indestævne i Skive.

Årets sidste serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 64 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø.

Søndag gik starten på en ny sæson Walk & Run træning i Viborg, med Viborg Atletik og Motion som arrangør. 53 deltagere var mødt til start på trods af vejret.

Sæsonens andet serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 62 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø i kraftig blæst og regn. Ikke de meste optimale forhold til gode tider på grund af kraftig modvind på østsiden af Søndersø.

Viborgs bedste ultraløber er klar til sit femte 24 timers løb. Denne gang ved EM i Frankrig, hvor han sammen med syv andre danskere skal repræsentere de rød/hvide farver.

Kort løbsberetning fra Peter Laursen, som i weekenden løb DM i Marathon:

Flemming, Svend Erik og jeg tog til Odense søndag morgen med håbet på at genvinde holdguldmedaljerne fra sidste år i 45-49 års gruppen.

Vi var klar over at der stod en svær opgave foran os. SØAM der lige er blevet DM på halvmarathon i København stillede til start. Deres tider var betydelige bedre end vores, men vi ville ikke aflevere guldet uden kamp.

Vejrudsigten havde varslet skybrud, men vejret var helt perfekt i modsætning til her i Viborg. Der var 13 grader, overskyet og nærmest vindstille. Ruten var ikke helt som sidste år, da der lige var indlagt en helt ny ”flot” parkeringskælder. Det betød 2 gange ned, og 2 hårde ture op af lange stejle ramper. Det kunne mærkes på 2 runde. Løbet gik næsten som planlagt for os alle.

Flemming løb PR på 2,52,06
Svend Erik løb 3,01,18
og jeg løb 2,59,16

Det var langt fra Guldet, men meget sikre sølvmedaljer til Viborg (i 45-49 års gruppen). Der kom lidt regn de sidste km, men som det ses på billederne blev det fint solskin til medaljeoverrækkelsen. Det var en god dag i Odense sammen med de andre løbere fra foreningen og gode heppere.

Der skal også lyde et stort tillykke med Senior hold sølv hos kvinderne, hvor Christina Shifris, Karin Hyldgaard og Britt Folkermann stillede til start.

Og tillykke med alle de andre flotte resulateter der blev leveret af Viborg AM's løberer.

Se resultatlisten her: http://www.sportstiming.dk/event/4008/results

Sæsonens første serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. I alt 78 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø i.

Aage Øster, også kendt som Aage Klovn, blev den 20 september 50 år. Aage, har de senest år, løbet rundt til større og mindre løb og samlet penge ind til de danske hospitalsklovne, for at støtte deres arbejde.

Opstart søndag den 2. oktober kl. 10.00 på Viborg Atletik stadion.

Så er der billeder fra viborg AM trail Challenge.

Så er der billeder klar fra weekendens 24 timersløb og DM 100km.

Emil Kortbæk Aarestrup deltog i uge 30 ved Etape Bornholm. Læs hans beretning fra løbet her:

Særligt som løber er indtaget af en kulhydrat rig kost langt mere reglen end undtagelsen, men behøver vi at indtage alle disse kulhydrater eller kan kroppen fungere med en begrænset mængde?

65 løbere deltog i året 10 km testløb, som blev afviklet søndag med start fra plænen ved Brænderigården i Viborg.

Årets 10 km testløb afvikles søndag den 10. april med start kl. 10.00 fra plænen ved Brænderigården med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Ruten går rundt om Søndersø og efter halvanden omgang rundt om søen, er der mål på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion.
Det er 16. gang at Viborg Atletik og Motion afvikler 10 km testløbet, som alle år har været et led i Avis-maraton træningen i Viborg. For en del løbere vil det være første gang at de skal ud på så lang en løbetur.

Ruten er DAF-opmålt, af en godkendt ruteopmåler fra Dansk Atletik Forbund. Det betyder at der er garanti for, at ruten er korrekt opmålt til 10 km. Ruten vil være afmærket, og der vil være kilometerskilt for hver km.

Alle, som er tilmeldt Avis-Maraton i Viborg, og alle øvrige medlemmer af Viborg Atletik og Motion deltager gratis i løbet.

Deltagere fra andre løbeklubber er også velkomne til at deltage i løbet. Deltagergebyret er 25 kr.
Tilmelding og udlevering af startnumre finder sted ved Brænderigården fra kl. 09.00 – 09.50 på løbsdagen.

April måneds serieløb Rundt om Søndersø, som blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør, havde 96 løbere til start.

Sæsonens sidste serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 3. april

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Marts måneds serieløb blev gennemført i optimalt løbevejr med 2 plus grader og uden vind.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

ONSDAG D. 16. MARTS KL. 20:00

i klubhuset på Vinkelvej 32, 8800 Viborg

Trailløb - cross - offroad, kært barn har mange navne, og er den senest tid blevet meget populær - der kommer flere og flere løb i ind- og udland, men hvordan kommer man i gang med at dyrke TRAIL?

Februar måned er normalt lig med vinter, men i år var der pæne plusgrader og minimal vind.  89 løbere stillede til start hvoraf 86 gennemførte årets andet serieløb ”Rundt om Søndersø”, som blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Sæsonens 5. serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 7. februar 2016.

På trods af hård vind og frostgrader stillede 89 løbere til start i året første serieløb ”Rundt om Søndersø”, som blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Årets første og sæsonens fjerde serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 3. januar 2016.

Søndag den 28/12 blev der for 4. gang løbet Fussingø Trial, hvor der var mulighed for ar deltage på enten 17,5 km – 35 km eller 52,5 km.
Løbet foregik på en 17,5 km rundstrækning i Fussingø skov med start/mål ved Fussingø Slot.

Alle der har trænet med Avismaraton, eller løbet regelmæssigt det seneste år kan deltage. Du er din egen temposætter på intervallerne om torsdagen - men da vi løber dem på stadion bliver ingen væk!

På trods af en kraftig vind og regn stillede 56 løbere til start i året sidste serieløb ”Rundt om Søndersø”, som blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Første søndag i advent bød på Adventsløbet i Randers. Viborg Atletik & Motion var godt repræsenteret på alle distancer (5 km, 10 km og halvmarathon).

Søndag formiddag mødte 70 deltagere op til første træningsdag med Walk & Run i sæsonen 2015/2016.

102 stillede til start i november måneds serieløb ”Rundt om Søndersø”, som blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. Det var første gang i serieløbenes historie at der var over 100 deltagere til start. Den tidligere rekord med 96 deltagere ligger helt tilbage i marts 1992.

20-årige Ivan Riise gennemførte i søndags sit første maratonløb i en super debuttid. Ambitionen var at nå en sluttid 2:45 for de godt 42 kilometer.

Søren Rasmussen deltog lørdag d. 24. oktober i Bear Trail i Belgien, hvor det blev til en flot 2. plads.

Walk & Run er et gratis og uforpligtende tilbud til dem, der vil i gang med at løbe. Det er en forudsætning, at deltagerne kan gå 5-6 km i raskt tempo uden at blive forpustet.

Sæsonens andet serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 1. november 2015

Lørdag den 7. november er det igen tid til Vestjysk halvmarathon.
Der er arrangeret bustransport.

Du tilmelder dig ved udfylde vedhæftede PDF, og aflevere denne til Bjarne til torsdagstræningen.

Vi deltager i år i Refleksløbet, der er en del af kampagnen Årets Refleksdag. Årets Refleksdag d.22.oktober er en årlig tradition i sikkerhedens og synlighedens tegn, hvor løbeklubber i år havde muligheden for at stable deres eget løb på benene.

30 deltagere var søndag formiddag mødt op til første træning Walk & Talk, som er et tilbud til dem der gerne vil i gang med at løbe.

Efteråret første serieløb ”Rundt om Søndersø” blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Viborg Atletik & Motions trail-træner Jannik V. Henriksen deltog i weekenden i Nordmaarka Ultra Challenge i Norge på 100 km distancen. Et løb for den rutinerede trailløber der bare ikke kan få nok af uvejsomt terræn og udfordringer.

Walk & Talk er et tilbud til dig, der gerne vil i gang med at løbe, selv om konditionen er helt i bund.

En ny sæson med serieløb ”Rundt om Søndersø” starter søndag den 4. oktober.

Søndag var der fest i Viborg – løbefest.
Dagen var endnu en rigtig god dag for Viborg Atletik & Motion, som havde løbere på podiet på alle distancer lige fra 4,2 km og op til marathon.

Rabat på tilmelding til Viborg City Marathon, for Viborg Am medlemmer.

Der er oprettet 50 vouchers med nummeret S9832F374882, som giver 20 % rabat, gældende frem til 10.9.2015.

Nummeret bruges når man tilmelder sig.

Først til mølle.

Onsdag aften blev Viborg Stafetten 2015 gennemført med deltagelse af 12 hold.

Hej alle

13. september 2015 afvikles Copenhagen Halfmarathon. Fra Bjerringbro Atletik & Motion deltager vi med ca. 25-30 løbere. Til løbet arrangerer vi fælles buskørsel fra Bjerringbro til København og retur søndag 13. september. Aktuelt har vi ca 25 ledige sæder i bussen.

Der er nu åbent for tilmeldingen til Viborg stafetten. Sidste tilmeldingsfrist 24. august.

Viborg Stafetten er et stafetløb, hvor hvert hold består af tre personer, som hver løber en tur rundt om Søndersø. Hver deltager må kun løbe en tur på et hold, men må gerne løbe for flere hold.

Læs mere + tilmelding ...

 

Efter syv serieløb ”Rundt om Søndersø” kunne der i dag kåres en samlet vinder for kvinder og for mænd i sæsonen 2014/2015, hvor de fire bedste placeringer i løbet af sæsonen talte med.

Sæsonens sidste serieløb ”Rundt om Søndersø” afvikles søndag den 12. april 2015.

Skærtorsdag den 2. april flytter vi den fælles løbetræning til om formiddagen. Så vel mødt på Atletikstadion kl. 10 Skærtorsdag.

100 løbere deltog i året 10 km testløb, som blev afviklet søndag den 22. marts med start kl. 10.00 fra plænen ved Brænderigården i Viborg.

Årets 10 km testløb afvikles søndag den 22. marts med start kl. 10.00 fra plænen ved Brænderigården med Viborg Atletik og Motion som arrangør.Ruten går rundt om Søndersø og efter halvanden omgang rundt om søen, er der mål på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion.

Søndag den 1. marts 2015 kl. 10.00 startede Anders Christiansen ud med at løbe sit serieløb nummer 150 ”Rundt om Søndersø”. Anders Christiansen har deltaget i samtlige serieløb ”Rundt om Søndersø”, som har været afviklet siden starten den 1. november 1987.

På søndag løber Anders Christiansen serieløb nummer 150 ”Rundt om Søndersø. Han har deltaget i samtlige serieløb ”Rundt om Søndersø” som Viborg Atletik og Motion har afviklet, siden starten den 1. november 1987. Så derfor opfordrer vi alle til enten at løbe med eller komme og fejre hans helt enestående præstation.

Ulla Binderup Jacobsen og Hans Stubberup stiller på søndag til start ved Tokyo Marathon. Et maraton er altid noget særligt og at det foregår i Tokyo gør ikke oplevelsen mindre. Det ganske særlige ved lige præcist dette løb er det dog noget helt tredje… eller faktisk sjette, for Ulla og Hans er det nemlig den sidste i rækken af de såkaldte World Marathon Majors.

Det nytter ikke at løbe for mange kilometer hurtigt, hvis du vil være hurtig.

Derimod skal en del kilometer løbes langsomt for virkeligt at få fart i benet. Det er budskabet, når Claus HechmannOk, der er elitetræner i Sparta og bogaktuel med bogen “Løb som eliten” gæster Viborg.

med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

I alt 82 løbere gennemførte de 5,72 km rundt om Søndersø. Vejret var, årstiden taget i betragtning, optimalt for gode tider med stille og køligt vejr. Det resulterede i flere personlige rekorder i dagens løb.

Sæsonens femte serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 1. februar 2015.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Hurtigst var Emil Aarestrup med tiden 19.12 minutter. Ivan Riise blev nummer to med tiden 19,46 minutter og på tredjepladsen kom Søren Rasmussen med tiden 19.50 minutter.

Sæsonens fjerdeserieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 4. januar 2015.
Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien neden for Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Så er der åbent for tilmelding til Avis-maraton 2015.

Klik her for at læse mere og tilmelde dig...

Julen behøver ikke sætte en stopper for din løbetræning om torsdagen. Fællestræningen flytter dog klokkeslæt.

Viborg AM arrangerer buskørsel til Copenhagen Halvmarathon 2015 den 13. september og til Odense Marathon og Halvmarathon den 4. oktober 2015.

Årets sidste serieløb "Rundt om Søndersø" blev afviklet søndag formiddag med Viborg Atletik og Motion som arrangør. Lidt regn og en frisk vind mødte løberne rundt om Søndersø.

Årets sidste serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 7. december
Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

blev afviklet søndag formiddag i perfekt løbevejr med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Løbet blev vundet af Morten Stilling med tiden 19.01 minutter. På andenpladsen kom Lars Vels med tiden 19.16 minutter og på tredjepladsen Anders Pedersen med tiden 19.20 minutter. Hos kvinderne vandt Belinda Ditlevsen med tiden 24.45 minutter. På andenpladsen kom Christina Aarestrupshifris med tiden 24.53 minutter og på tredjepladsen hos Charlotte Burvil med tiden 25.09 minutter.

Sæsonens andet serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 2. november.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Walk & Run er et gratis og uforpligtende tilbud til dem, der vil i gang med at løbe. Det er en forudsætning, at deltagerne kan gå 5-6 km i raskt tempo uden at blive forpustet. I begyndelsen går deltagerne mere, end de løber. Efter nytår kan deltagerne løbe hele vejen rundt om Søndersø.

04:06:26... Mere skulle der ikke til for Søren Rasmussen, som i dag vandt 50 km distancen ved Garmin Trailman Ultra løbet i Rude Skov. 

Tag med bus til Vestjysk Halvmarathon 2014 i Mejdal ved Holstebro lørdag den 1. november.

Løbet blev vundet af Rasmus Sigvardsen med tiden 20.32 På andenpladsen kom Gert Jakobsen med tiden 20.34 minutter og på tredjepladsen Anders Winther med tiden 20.36 minutter. Hos kvinderne vandt Ulla Binderup Jacobsen suverænt med tiden 21.45 minutter. På andenpladsen kom Belinda Ditlevsen med tiden 23.35 minutter og på tredjepladsen Agnes Holm med tiden 24.34 minutter.

I anledning af tv-stationens 25 års jubilæum inviteres der til at løbe eller gå med rundt om Vandkraftsøen.

TV MIDTVEST åbner dørene for alle glade løbere og vandrere.

Har du lyst til at løbe ca. 10 km i tempo 6.00/6.30 - så kan du søndag formiddag løbe sammen med andre løbere fra Viborg Atletik og Motion.

SAM har i sin sommerferie været på Grønland sammen med sin familie, for blandt andet at deltage i Nuuk Marathon. Læs her hans spændende beretning om turen.

Vi er mange, der jævnligt løber rundt om Søndersø - og lige nu ser ruten anderledes ud, når vi løber forbi Sønæs - som endda nu staves på en ny måde, sØnæs.

Her kan du få forklaringen på, hvad der sker.

Søndag d. 31. august inviterer Marathongruppen hermed alle løbere i Viborg AM til at prøve træningsformen Bike & Run, som bl.a. giver mulighed for at løbere i forskellige tempogrupper kan træne sammen.

24 TIMERS LØB:
Marathongruppen stiller med 3 hold til 24 Timersløbet her i weekenden. Vi stiller op i 9-12 mixed. 
Kom endelig ned til søen og hep på os. 
Vores telt står ved stien op til ”Datafilen”. 
Vi har kaffe på kanden og der er helt sikkert også et stykke kage. 
Vi glæder os til at se jer.
 
Mvh Marathongruppen
 

Med en flot placering som nr. 14 i den smalede stilling og en 3. plads i gruppen for løbere op til 23 år, blev det til en fornem debut ved Etape Bornholm for Emil Kortbæk Aarestrup.

Så er der ikke mange dage til at det går løs. Der er rigtigt mange ting der skal falde på plads i et så stort arrangement som Viborg Halvmarathon, og i år har vi fået ekstra udfordringer af at vi har flyttet arrangementet op på Paradepladsen.

De nye ruter betyder at der bliver brug for en del vejafspærringer, da vi skal løbe ind og ud af byens centrum på en lørdag formiddag, hvor der typisk er den del trafik. Men du skal som løber være opmærksom på, at ruten ikke bliver bilfri. Det betyder, at du mange steder vil møde anden trafik som både skal tage hensyn til dig, og som du skal tage hensyn til.

Du skal derfor holde dig til fortove og cykelstier og ikke løbe midt på vejen. Enkelte steder vil vejvisere og Hjemmeværnet vise dig i hvilken side af vejen du skal løbe, og ellers er hovedreglen at du løber i højre side af vejen - således at du følger den øvrige trafik.

Hvis dine familie og venner skal ud og se dig løbe, skal I være opmærksom på hvilke dele af byen der er spærret af - det kan du læse mere om på www.snapsting.dk under afsnittet Praktisk og derunder Afspærringer.

Vi håber at vi alle får en dejlig dag lørdag d. 28. juni

Har du gammelt løbetøj og løbesko, som du ikke længere bruger?

Så kan du nu donere dit tøj og dine sko til et godt formål.

Søren Ramussen vandt lørdag Ultraløbet Gendarmstien i suveræn stil.
Viborg Atletik & Motion har modtaget hans beretning fra løbet.

Kæmpe flotte præstationer for Viborg AM´s løbere i Søndersøløbet 2014.

Fem ud af seks podiepladser, fire personlige rekorder, to vindere og ny løbsrekord for Søndersøløbet. Bedre kan det ikke gøres!

Avis-maratons fællestræning flyttes til formiddagen Kristi Himmelfartsdag og Grundlovsdag.

Sidste weekend blev hun nr. 7 ved Berliner Fraunlauf 10 km. Kun 5 dage senere vandt Louise Bækby Hansen suværent samme distance ved natteløbet i Billund. Også Ivan Riise og Anders Bach røg til tops på 10 km distancen ved at blive henholdsvis nr. 6 og 7.

Avis-maraton trænerne har besluttet at ændre i ruterne til torsdagens fællestræning.
Derfor er der lavet nyt rutekort.

Ny PR, bedste kvinde i sin aldersgruppe og bedste danske kvinde.

Viborg Kommune markerer lørdag den 26. april 2014, at Himmerlandsstien nu er ført helt ind til Viborg Station

Fællestræningen i Avis Maraton-regi er skærtorsdag den 17. april 2014 flyttet til klokken 10 om formiddagen.
Vel mødt!

Efter lang tids forberedelse og efter endelig godkendelse af Viborg Kommune kan vi nu endeligt offentliggøre de 4 helt nye ruter til Viborg Halvmarathon 2014

Sæsonens syvende og sidste serieløb "Rundt om Søndersø" blev afviklet søndag formiddag i perfekt løbevejr.

Sæsonens syvende og sidste serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 6. april 2014

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Viborg AM fik i 2013 indviet vores nye klubhus. Alle er meget glade for huset, og det bliver brugt flittigt af klubbens medlemmer. Der kommer rigtigt mange mennesker ind og ud af huset, hvilket betyder at vi bliver nødt til at få gjort rent.

Søndag formiddag afviklede Viborg Atletik og Motion årets 10 km testløb med start fra Sønæs og halvanden omgang rundt om Søndersø og med mål på plænen ved Brænderigaarden. Vejrudsigten var ikke for lovende, men søndag formiddag bød på sol og en pæn temperatur, da 131 løbere stod klar til starten på Sønæs. Ude på ruten blev løberne mødt af en kraftig vind. Alle på nær en enkelt løber gennemførte årets testløb.

79 løbere stillede til start i sæsonens sjette serieløb Rundt om Søndersø.

Sæsonens sjette serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 2. marts.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Viborg AM arrangerer bustur til VM Halvmaraton i København lørdag den 29. marts 2014.

86 løbere stillede til start i årets andet serieløb Rundt om Søndersø. Tøvejret havde endnu ikke helt fået bugt med is og sne på ruten, men alle løbere gennemførte uden uheld.

Sæsonens femte serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 2. februar.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Er du i tvivl om ruten til torsdagstræningen i Avis-maraton regi?
Nu kan du se de kommende tre ruter på video

Avis-maraton startede i dag op i flot vejr med en tur rundt om Søndersø. Til dagens træning var 165 løbere mødt frem til træningen.

78 løbere stillede til start i årets første serieløb Rundt om Søndersø, der bød på ideelt løbevejr.

Viborg AM holder informationsmøde om Avis-Maraton 2014 tirsdag den 7. januar 2014 k. 19.00-21.00 i Klubhuset Viborg Atletik Stadion.

Torsdag den 26. december er der fælles løbetræning i Avis-maraton regi.
Vi flytter dog tidspunktet til klokken 10, da det er 2. juledag.

Så husk - torsdagstræningen er flyttet fra klokken 19 til klokken 10 den 26. december 2013.

Sæsonens tredje serieløb Rundt om Søndersø i sæsonen 2013 – 2014 blev søndag gennemført i med en kraftig vind ude på ruten. Da de danske mesterskaber i cross blev afviklet senere på dage i Viborg manglede en del af de hurtigste løbere.

Sæsonens tredje serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 1. december.

Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Fra mandag den 11. november og en uge frem bliver det umuligt at løbe på stien på den vestlige side af Søndersø.

En ny sæson af Walk & Run - løbetræning for begyndere - er i gang. Første træning var i flot solskin Søndersø rundt.

Sæsonens andet serieløb "Rundt om Søndersø" blev søndag gennemført i solskin og uden ret meget vind ude på ruten.

Sæsonens andet serieløb "Rundt om Søndersø" afvikles søndag den 3. november.
Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

02.11: OPDATERET MED PROGRAM. Walk & Run er et gratis og uforpligtende tilbud til dem, der vil i gang med at løbe. Det er en forudsætning, at deltagerne kan gå 5-6 km i raskt tempo uden at blive forpustet. I begyndelsen går deltagerne mere, end de løber. Efter nytår kan deltagerne løbe hele vejen rundt om Søndersø.

Nu er det blevet lettere at kombinere løbetræningen rundt om Søndersø med udendørs fitnesstræning.

Søndag formiddag mødte 48 deltagere op til den første gang Walk & Talk træning, hvor man går hele
vejen rundt om Søndersø.

Det første serieløb Rundt om Søndersø i sæsonen 2013 – 2014 blev søndag gennemført i solskin og uden vind uden på ruten.
Først i mål og suveræn vinder hos herrerne var Sune Andersen med tiden 19.14 minutter, efterfulgt af Ivan Riise med tiden 19,44 minutter og Heine Kreiler med tiden 20.30 minutter.
Hurtigste kvinde var Sanni Pedersen med tiden 22.00 minutter. Her blev Ulla Jacobsen toer med tiden 22,21 minutter og Mette Strøm nummer tre med tiden 24.28 minutter.

En ny sæson med serieløb "Rundt om Søndersø" starter søndag den 6. oktober
Ruten er en omgang rundt om Søndersø (5.72 km) og start og mål er placeret på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Serieløbet starter kl. 10.00.

Walk & Talk er et tilbud til dig, der gerne vil i gang med at løbe, selv om konditionen er helt i bund.
I løbet af en måned skal du gå 6 km tre gange om ugen. Efter en måneds gå træning starter deltagerne med Walk & Run som er løbetræning for begyndere.

Anne Mette Kleis Kristoffersen blev ved søndagens Berlin Marathon bedste danske kvinde. Med tiden 02:47:32 opfyldte Anne Mette sin ambition om ny PR. STORT TILLYKKE ANNE METTE!

Opdateres...

Igen i år arrangerer Viborg AM fælles bustransport til Vestjysk Halvmaraton i Mejdal ved Holstebro.

Så er ruteoversigten til torsdagstræningen i Avis-Maraton opdateret med ruterne til efterårets fællestrænng.

Det er stadig hver torsdag klokken 19 fra Viborg Atletikstadion.

Der er planlagt fællestræning frem til Mejdal Halvmaraton i begyndelsen af november.

Se de nye ruter her

Onsdag den 28. august 2013 blev Viborg Stafetten gennemført med deltagelse af 12 hold. Viborg Stafetten er et stafetløb, hvor hvert hold består af tre personer, som hver løber en tur rundt om Søndersø (5.72 km). Hver deltager må kun løbe en tur på et hold. Start og målområde var placeret på Søndersøstien nedenfor Atletikstadion. Tre kvindehold, to herrehold og syv mixhold stillede til start.

Vi mangler hjælpere til 24-timersløbet, der har tid og lyst til at give en hånd med før og efter løbet, som afvikles i anden weekend af august.

Spærringen af banestien (Nørreåstien) betyder, at vi må ændre i ruterne til fællestræningen i Avis-Maraton om torsdagen.

Viborg Kommune er i dag (20.6) gået i gang med anlægsarbejde på Nørreåstien (Banestien) uden at der er skiltet særlig tydeligt. Der skal lægges asfalt på stien fra Gl. Århusvej i Viborg til Bruunshåb Og derfor er stien spærret frem til uge 37. 

 

Så er der nye ruter til torsdagstræningen i Avis-Maraton. Næste træningsmål er Viborg City Maraton i september, hvor det også er muligt at løbe halvmaraton eller 10 km.

Samtlige resultater fra Viborg Halvmarathon, 10 km, 5 km og Børneløbet kan ses på www.sportstiming.dk Dit diplom udskrives også fra www.sportstiming.dk

.

På grund af stort arbejdspres har bestyrelsen besluttet at udsætte afviklingen af Viborg Stafetten, som oprindeligt var planlagt til den 19. juni.

Viborg Stafetten bliver istedet afviklet i slutningen af august måned 2013. Nærmere information følger her på siden.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Deltagerne til Viborg Halvmarathon søndag den 9. juni 2013 har netop modtaget en mail indeholdende informationer, som kan læses her.

Deltagerne kan finde sit startnummer her, hvilket skal oplyses, når de skal have udleveret startnummeret. Som noget nyt er chippen i startnummeret. Denne skal ikke afleveres efter løbet, da der er tale om en engangschip.

 

"- Jeg gav den bare fuld gas fra start, det er det der fungerer bedst for mig!"
Louise Bækby Hansen kronede tirsdag aften et helt utroligt forår med at vinde Søndersøløbet 2013.

I tiden 21:23 satte Louise Bækby Hansen tirsdag aften alle konkurrenterne på plads og vandt i fin stil årets Søndersøløb.

Ved Herning Center Løbet (10 km) fredag d. 10. maj kom så og sejrede tre at Viborg Atletik og Motions stærke kvinder.

Kuglelynet Nanna Bagger var første kvinde i mål tiden 37.14. Kort efter hende kom Louise Bækby Hansen i tiden 37.37, som samtidig var ny PR på distancen. På 3. pladsen kom kort efter Ulla Binderup Jacobsen

Som fortræning til Viborg Halvmaraton løbene søndag den 9. juni 2013 afvikles der 10 og 15 km træningsløb søndag den 12. maj med start kl. 10.00 fra Atletikstadion, Vinkelvej 32, 8800 Viborg. Træningsløbet er åbent for alle og der er ingen tilmelding til løbet. Der vil være temposættere.

Viborg AM's stærke marathonløber, Anne Mette Kleis-Kristoffersen løb igår i mål som nr. 7 i Hannover Marathon i tiden 2:53.04, hvilket samtidig rakte til en flot 1. plads i aldersgruppen W35.

Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 9. maj, er fællestræningen i Avis-Maraton flyttet til klokken 10 om formiddag.

Vel mødt på Viborg Atletikstadion!

Louise Bækby Hansen fra Viborg Atletik og Motion lagde sig fra starten i front af kvindernes 10 km løb, og hun kom også først i mål på Atletikstadion i den flotte tid 38.01 minutter. Louise er godt løbende og stiller om 14 dage til start i Copenhagen Marathon.

Starttidspunkter:

Kl. 10.00 Mænd 10 km
Kl. 10.15 Mænd 5 km

Kl. 11.30 Kvinder 10 km
Kl. 11.45 Kvinder 5 km

Har du lyst til at løbe en tur med andre Avis-maraton løbere søndag formiddag - og samtidig lære dit lokalområde bedre at kende?

Så kan du hver søndag klokken 10 komme med på fælles løbetræning fra Viborg Atletikstadion - arrangeret af træner Dorte Thomsen.

Sportsmagneter klar til afhentning på Atletikstadion søndag den 14. april kl. 11.00

Bestilte sportsmagneter kan afhentes på Atletikstadion i morgen, søndag, efter vores træningsløb.

Der skal der i morgen kåres en samlet vinder hos kvinder og herrer. Den samlede stilling efter de første seks serieløb kan I se her. De fire bedste placeringer i løbet af sæsonen tæller med. Ved pointlighed bliver den samlede tid afgørende for den endelige placering.

 

Udstrækningsredskaber opstillet ved Søndersøstien i sprit-nyt design

Tæt på Thehuset ved Søndersøstien er der "spiret" nogle ny-designede udstrækningsredskaber op ad jorden, som er tiltænkt især de mange løbere omkring Søndersø. Se en video her, hvordan du bruger redskaberne korrekt.

Der var ikke meget forår over “Den Jyske Forårsklassiker”, da der igår blev afholdt halvmarathon i Taulov for 25. gang.

Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion leverede en fornem præstation i New York City Half Marathon i dag, hvor han i et stærkt internationalt felt besatte 23. pladsen

Lars Vels leverede søndag en fornem præstation i Barcelona
Marathon hvor han fik en placering som nummer 18

En kold vind og et glat underlag holdt nok en del løbere hjemme, men 99 seje løbere trodsede vejret da Viborg Atletik og Motion søndag formiddag gennemførte årets 10 km testløb.

Årets 10 km testløb afvikles søndag den 17. marts med start kl. 10.00 ved Sønæs i Viborg.

Ruten går rundt om Søndersø og efter halvanden omgang rundt om søen, er der mål på det grønne areal ved Golf Hotel Viborg. Ruten vil være afmærket med kilometerskilte for hver kilometer.


Læs mere...

Der var forår i luften da 90 deltagere stod klar ved starten til marts måneds serieløb Rundt om Søndersø. 90 løbere var samtidig sæsonrekord, og alle løbere kom flot i mål. Det var rigtig godt løbevejr, og efter nattens frost var underlaget rundt om Søndersø igen fast.

Januar måneds serieløb "Rundt om Søndersø" blev i dag gennemført med Viborg Atletik og Motion som arrangør. 66 løbere gennemførte serieløbet.

56 løbere gennemførte i dag februar måneds serieløb "Rundt om Søndersø" på en sneglat rute i minus to graders frostvejr.

Jeg vedhæfter her en samlet resultatliste (OBS! resultatlisten er revideret både den 29/1-13 og den 1/2-13) på Viborg Atletik og Motions serieløb "Rundt om Søndersø" efter at de første fire løb er afviklet. Serieløbene afvikles den første søndag i månederne fra oktober 2012 frem til og med april 2013, i alt 7 gange.

Løbetræningen startede i dag med 195 deltagere fordelt på 8 tempogrupper der løb turen rundt om Søndersø. Flot løbevejr med frost og et meget tyndt lag sne.

Fællestræning fortsætter herefter hver torsdag kl. 19.00 frem til november 2013.

Du kan stadig tilmelde dig til træningskonceptet Avis-maraton 2013 på vores hjemmeside www.viborgam.dk frem til og med udgangen af januar måned 2013.

 

Husk ingen parkering af biler i "halvmånen" ud for Atletikstadion mod Vinkelvej. Benyt P-pladserne ved Gymnastikhøjskolen samt P-pladsen på Handelsskolen.

Løbetræningen starter søndag den 13. januar kl. 10.00 med start fra Atletikstadion. Herefter er der fællestræning hver torsdag kl. 19.00 frem til november 2013.

Der er fortsat søndagstræning kl. 10.00 fra atletikstadion i 2013.

Træningen har som mål, at der kan deltages i Berlin halvmarathon d. 7. april 2013. Det betyder, at der vil blive løbet længere ture i februar og marts.

Du kan deltage i træningen, hvis du har løbet med avis-maraton i hele 2012. Er du først startet med grundtræning (walk & run) i 2012, bliver turene for lange - men du kan vælge at dreje fra eller løbe tilbage.

Vi løber med opsamling, så ingen bliver efterladt på ruten.

 

pdf file

Søndag den 13. januar klokken 10 begynder den nye sæson for Avis-maraton træningen. Herefter er der fællestræning hver torsdag klokken 19 frem til og med november 2013.

Viborg Avis-Maraton og Marathon Travel Club tilbyder bustur til Berlin Halvmaraton 2013.

December måneds serieløb "Rundt om Søndersø" blev i dag gennemført med Viborg Atletik og Motion som arrangør. 37 løbere gennemførte serieløbet som blev afviklet i solskin og et flot snedækket landskab.

Tilmeld dig allerede nu til VM Halvmarathon 2014!

VM Halvmarathon afvikles i København søndag den 29. marts 2014. For første gang nogensinde får motionisterne mulighed for at deltage i dette løb, som får plads til 25.000 løbere. Dermed bliver VM Halvmarathon den største internationale løbebegivenhed i Danmark nogensinde.

Hold formen ved lige vinteren over - og deltag i fællestræning torsdage og søndage fra Viborg Atletikstadion. Alle, der har trænet med Avismaraton det seneste år kan deltage.

Hent resultatlisten her

November måneds serieløb "Rundt om Søndersø" blev i dag gennemført med Viborg Atletik og Motion som arrangør. 55 løbere gennemførte serieløbet hvor startstedet nu er lagt på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Ruten er som tidligere en omgang rundt om Søndersø (5.72 km).

Efter flere års pause er en ny sæson med serieløb "Rundt om Søndersø" i gang med Viborg Atletik og Motion som arrangør. Første løb var søndag den 7. oktober 2012 hvor 66 løbere gennemførte løbet.

Anne Mette Kleis-Kristoffersen satte i weekenden ny PR ved Amsterdam Marathon i tiden 2:52;:44, hvilket betød en samlet 14. plads og en 2. plads i hendes aldersgruppe.

Efter flere års pause startede en ny sæson med serieløb "Rundt om Søndersø" med Viborg Atletik og Motion som arrangør. 66 løbere gennemførte det første løb hvor startstedet nu er lagt på Søndersøstien nedenfor Viborg Atletikstadion. Ruten er som tidligere en omgang rundt om Søndersø (5.72 km).

Efter flere års pause starter en ny sæson med serieløb ”Rundt om Søndersø” med Viborg Atletik og Motion som arrangør.

Fra 2013 skifter Avis-Halvmaraton navn til Viborg Halvmarathon som afvikles søndag den 9. juni 2013.

Viborg AM’s løbere forstår godt nok at gøre sig positiv bemærket.

Så er der næsten 500 billeder klar fra dette års 24-timers løb.

 

Vi har booket os ind på en hel etage med plads til 40 gæster på "For enden af gaden",
hvor vi får serveret en tre retters menu excl. drikkevarer for 250,00 kr.

Du kan læse Henrik Bache´s beretning fra Berlin Marathon 2011 her:

http://www.marathongruppen.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=106:berlin-marathon-2011&catid=45:motionslob

Hvis du ankommer til fællestræningen i Avis-maraton i bil, så er det meget vigtigt, at du parkerer hensigtsmæssigt.

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik